09 Ağustos 2011 10:05

Sendikal mevzuat ve taşeron çalışma masaya yatırıldı

Üçlü Danışma Kurulu, 2821-2822 sayılı sendikalar kanunu ve taşeron çalışmanın yarattığı sıkıntıları tartışmak üzere toplandı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Genel Baş

Sendikal mevzuat ve taşeron çalışma masaya yatırıldı
Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kutadgobilik’in katıldığı Üçlü Danışma toplantısının ikincisi bugün yapıldı. Toplantı öncesi basın açıklaması yapan Bakan Çelik, Hükümetin sendikal mevzuatı düzenlemeye öncelik verdiğini ifade etti. 2821 ve 2822 sayılı yasaları değiştirmek için toplandıklarını kaydeden Çelik, “çalışma hayatını kapsayan bir mevzuata ihtiyaç var. Hükümet yeni dönemde AB normlarına uygun olarak bu yasaları düzenleyecek” dedi. Taşeron çalışma biçiminin de yarattığı sorunları ele alacaklarını belirten Çelik, sosyal diyalogu gözeten anlayışlarıyla çalışma yaşamını düzelteceklerini savundu.

‘SENDİKALARIN KAPANMASINI İSTEMEYİZ’

İlk Danışma Kurulu toplantısında, “istatistiklerin yayınlaması halinde Türkiye’de sendikal hareketin ağır darbe alacağı” ifadesini kullandığı hatırlatılması üzerine Çelik, “Ben bunun kabul edilebilir olmadığını da belirtmiştim. 35’in üzerinde sendika kapanmayla karşı karşıya kalabilir. Sendikal mevzuatın Hükümetin önünde olması önemlidir. Hükümet sendikaları kapatmak gibi bir iradesi yoktur. Bütün çabamız sendikaların ve örgütlenmenin önünü açmaktır” dedi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Hakem kurulu tarafsız olsun’

SONRAKİ HABER

Davutoğlu 'mesaj'ı ulaştırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...