07 Haziran 2015 09:27

Siverek'te korucular HDP'lilere saldırdı: 1 kişi ağır yaralı

Siverek'in Minut (Yücelen) köyünde açık oy kullanılmasına müdahale eden HDP'li müşahitlere, korucular bıçak ve taşlarla saldırdı. Saldırıda aldığı bıçak darbesi ile ağır yaralanan Sinan Oktan'ın durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Paylaş

Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Minut (Yücelen) köyüne giden HDP'li müşahitler, açık oy kullanmasını engelleyen korucuların bıçak ve taşlı saldırısına maruz kaldı. Önce silahlarla havaya ateş açan korucular daha sonra HDP'lilerden Dağıstan Dengtav Oktan ve Sinan Oktan' bıçakla Ferhat, Mehmet, Suat, Hüzni ve Hüseyin Oktan'ı ise taşlarla yaraladı. Yaralanan HDP'liler Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Sinan Oktan'ın aldığı bıçak darbesinin karaciğerine saplandığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Hastanedeki yaralılar, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan tarafından ziyaret edilerek, geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

Korucuların hem köyde bulunan hemde hastaneye kaldırılan HDP'lilere saldırdığı bildirilirken, HDP'lilerin hastane önündeki bekleyişi devem ediyor. Gerginlik devam ederken HDP'lilere saldıran koruculara ne asker nede polisler tarafından herhangi bir müdahalede bulunulmadığı aktarıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Eş Başkanlar Kışanak ile Anlı oy kullandı

SONRAKİ HABER

İHD tespit ettiği ihlalleri açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...