09 Ağustos 2011 10:02

‘Hakem kurulu tarafsız olsun’

KAMU-SEN, toplu sözleşme sürecinde tarafların başvurabildiği Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarının Anayasa’da emredici olarak düzenlendiğini belirterek, Hakem Kurulunun bağımsız bir yapı arz etmesini istedi.Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk toplu sözleşme sırasında yaşanacak uyuşmazlıklarda tarafların Kamu Görevlileri Hakem K

‘Hakem kurulu tarafsız olsun’
Paylaş

KAMU-SEN, toplu sözleşme sürecinde tarafların başvurabildiği Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarının Anayasa’da emredici olarak düzenlendiğini belirterek, Hakem Kurulunun bağımsız bir yapı arz etmesini istedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk toplu sözleşme sırasında yaşanacak uyuşmazlıklarda tarafların Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvurabildiklerini ifade ederek, Hakem Kurulu kararlarının kesin hüküm içerdiğine dikkat çekti. Kamu görevlilerinin toplu sözleşme, grev ve siyaset yapma hakkını öteden beri savunduklarını belirten Koncuk, sendikal örgütlenmeyi standartlara kavuşturacak bir yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi hususunda kararlı olduklarını ifade etti.
Toplu sözleşmenin genel ve kurumsal olarak iki şekilde yapılmasını isteyen Koncuk, toplu sözleşmelerde başvurulacak Hakem Kurulu’nun her tür etkiden uzak olması gerektiğini savundu. Yetkili sendika ve konfederasyonların toplu pazarlık masasında kamu işveren tarafı ile eşit statüde olmasını talep eden Sendikalara üye olabilmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ramazan fırsatçıları iş başında

SONRAKİ HABER

Sendikal mevzuat ve taşeron çalışma masaya yatırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...