07 Haziran 2015 05:21

Diyarbakır'da 2 bacağından yaralandı, oy kullanmaya İzmir'e gitti

Diyarbakır'daki bombalı saldırılarda iki ayağından yaralanan ve buna rağmen İzmir'e oy kullanmak için gelen Fırat Oral, 'Oy kullanmak için, bu yaralı halimle geldim. Benim bir oyumla barajı geçeriz. Gelmeseydim vicdanen rahat olamayacaktım. Tekerlekli sandalyeyle geldim. Barajı yıkmaya geldim' dedi.

Paylaş

Diyarbakır'da 5 Haziran'da düzenlenen mitinge yapılan 2 bombalı saldırıda 3 kişi yaşamını kaybederken, yüzlerce kişi ise yaralandı. Yaralanan yurttaşlardan biri de inşaatta çalışmak üzere Diyarbakır'a gelen ve İzmir'de yaşayan 30 yaşındaki Fırat Oral. Saldırı sırasında 2 ayağına şarapnel parçaları isabet etmesi sonucu ayaklarını kullanamaz hale gelen Oral, tedavisinin bitmesini dahi beklemeden saldırıdan hemen sonra oy kullanmak için İzmir'e geldi. Oy kullanmak için İzmir'e gelmediğe takdirde kendisini vicdanen rahatsız hissedeceğini belirten Oral, "Tek dileğim barajın aşılması" dedi.

Ocak ayında beri Diyarbakır'da inşaatta çalışan Oral, 5 Haziran'da 1 arkadaşı ile birlikte mitinge katıldı. Miting günü, alana ulaşmak için araçlarını Koşuyolu Parkı'na bıraktıklarını ve İstasyon Meydanı'na kadar yürüdüklerini kaydeden Oral, girişte 2 ayrı arama noktalarında geçtiklerini ve didik didik arandıklarını söyledi. Uzun bir uğraştan sonra platforma yakın bir yere ulaşabildiklerini aktaran Oral, ilk defa bu kadar coşkulu bir mitinge rastladığını anlattı. Yoğun katılımında dolayı belli bir noktadan sonra ilerleme şanslarının olmadığını ifade eden Oral, patlama anını da, "Belli bir noktadan sonra ilerleyemedik, durduk. Sağ tarafımda çöp tenekesi vardı. Sol tarafımda ise seyyar satıcı tezgâhı vardı. İlk patlamada yaralandım. Yaklaşık 3 dakika sonra diğer bomba patladı. İlk patlama çok şiddetli değildi ikinci patlama daha etkiliydi. İlk önce yaralandığımı fark edemedim. İki adımdan sonra sağ ayağımı hissetmedim. Yere düştüm. Seyyar tezgâhlar üstünde bizi araçlara kadar götürdüler. İlk müdahale devlet hastanesine götürüldü. Çok ağır yaralılar olduğu için bizi özel hastaneler naklettiler" diye anlattı.

İlk patlama sırasında yurttaşların çok sakin olduğunu ve patlamanın trafodan kaynaklandığını anons edildiğini belirten Oral, "Çok büyük bir kitle var. Bomba patladığını söyleselerdi daha büyük izdiham meydana gelirdi. Yaşlılıklar, çocuklar vardı. Ezilme tehlikesi vardı. Alan zaten sıcaktı. Boğucuydu. Bomba denseydi eğer belki tablo çok farklı olurdu" diye kaydetti. Patlama sırasında yurttaşların pratik davrandığını, seri bir şekilde hareket edip yaralıların hastanelere taşındığına vurgu yapan Oral, "Halk çok bilinçliydi. Çoğu yaralı hastaneye hızlı bir şekilde yetiştirildi. Kan kayıplarından dolayı ölümün yaşanmaması bu hızdan ve oradaki halkın pratik davranmasından kaynakladı. Muazzam bir dayanışma vardı. Hepsi de kendi imkânları ile yaralıları taşıdılar. Yine kan vermek için halk hastanelerin önünü akın etti. Köylerden gelen insanlar vardı. Büyük bir dayanışma vardı. Bu bizi duygulandırdı" dedi.

'TEK DİLEĞİM BARAJIN AŞILMASI'
İkametgah adresi İzmir'de olduğu için 1 ay önceden İzmir'de oyunu kullanmak üzere uçak bileti aldığını ifade eden Oral, "Oy kullanmak için, bu yaralı halimle geldim. Benim bir oyumla barajı geçeriz. Ayağımdan dolayı bir oyla baraj altında kalırsak vicdanen rahat olamayacaktım. Tüm riskleri göze alarak, İzmir'e geldim. Tekerlekli sandalyeyle geldim" sözleriyle neden oy kullanmak istediğini anlattı.

Oral, bugün oy kullanmak için Bornova 80. Ortaokulu'nda olacak. (DİHA)

Diyarbakır seçim sonuçları evrensel'de

ÖNCEKİ HABER

Selma Gürkan oyunu Ankara'da kullandı

SONRAKİ HABER

HDP İstanbul adayları oy kullandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...