07 Haziran 2015 07:41

Blok oy kullanılmasına itiraz eden HDP'lilere korucu saldırısı

Hasköy'de blok oy kullanan AKP Milletvekili Adayı Abdulselam Er'in akrabaları ve silahlı korucular duruma müdahale eden HDP'li aday ve yöneticilere saldırdı.

Paylaş

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karaağaç ve Sungu beldelerinde, AKP adayı Abdulselam Er'in akrabaları ve korucuların blok oy kullandığı belirtildi. İhlallere sandık görevlilerinin müdahalede zorlandığı her iki beldede inceleme yapan HDP Muş milletvekili adayları Burcu Çelik Özkan ve Ahmet Yıldırım, HDP il eşbaşkanları Elif Çetinbaş ve Abdurrahman Çapın, gezici müşahitler, avukatlar ve durumu görüntülemeye çalışan gazeteciler korucu ve Er'in akrabalarının saldırısına maruz kaldı.

Sungu Beldesi'nde Er'in akrabaları ve silahlı korucularla, Sungu Hürriyet İlköğretim Okulu'nda sandık başlarına gelerek toplu oy kullandı. Bir kişinin ailesinin tamamının yerine oy kullandığı okulda, sandık görevlileri duruma müdahale etmekte zorlandı. Bölgeye gezici müşahit ve avukatlar ile birlikte gelen HDP'liler, okul içine girip inceleme yapmak isteyince silahlı korucu ve Er'in akrabalarının saldırısına uğradı. Askerlerin olmasına rağmen müdahale etmediği okulda, içeri girmeleri engellenen HDP'lilere küfürler savuran korucu ve Er'in akrabaları, "Oyu olmayan hiç kimse okula giremez" tehditleri savurdu.

Dakikalar süren tartışmaların ve yer yer tartaklanmaların ardından bölgeden ayrılan HDP'liler aynı durumun yaşandığı Karaağaçlı Beldesi'nde geçti. Askerlerin dahi olmadığı ve önlemin alınmadığı Karaağaç İlköğretim Okulu'nda oy verme işlemleri sürerken, HDP'li heyet burada da okula alınmadı. Söz konusu okulda silahlı korucular ve Er'in akrabaları kimi zaman avukat ve gezici müşahitlere küfürler savurarak tehdit etti. (Muş/DİHA)

Muş seçim sonuçları evrensel'de

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Dün gece itibariyle olayla ilgili bir zanlı yakalanmıştır

SONRAKİ HABER

Sandık başında renkli görüntüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...