07 Haziran 2015 07:35

Davutoğlu: Dün gece itibariyle olayla ilgili bir zanlı yakalanmıştır

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da oy kullandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP mitingindeki patlamaya ilişkin son gelişmelerin sorulması üzerine, "Dün gece itibariyle geç bir vakitte olayla ilgili bir zanlı yakalanmıştır. Bütün bağlantılarını, geçmişini araştırma talimatı da verdik. Tahkikatın selameti açısından şu an için ismini açıklamıyoruz" dedi.

Oy kullanma işlemi sonrasında gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, "Seçim, herkes için hayırlı olsun. Dediğiniz gibi Başbakanlık gibi ağır bir sorumluluk içinde oyumuzu kullandık. Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir karar günü. Herkesin kendi özgür iradesi ile oyunu kullanması vatandaşlık görevi. İradeleri ne yönde olursa olsun bu irade herkes tarafından başımızın üzerinde görülmesi gereken bir iradededir. Selamlaşarak farklı kanaatlerde bulundukları bilseler dahi güler yüz göstererek herkes kendi kanaatini göstersin. Bir olumsuzluk yaşanmaması temennimiz budur" diye konuştu. 

‘DÜN GECE GEÇ BİR VAKİTTE OLAYLA İLGİLİ BİR ZANLI YAKALANMIŞTIR’ 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP mitingindeki patlamaya ilişkin son gelişmelerin sorulması üzerine, "Haberi alır almaz en şiddetli şekilde kınadık. Tam bir dayanışma ifade ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek için ben de aradım. Herhâlde çok meşguldüler ki dönüş olmadı. Dün gece itibariyle geç bir vakitte olayla ilgili bir zanlı yakalanmıştır. Bütün bağlantılarını, geçmişini araştırma talimatı da verdik. Tahkikatın selameti açısından şu an için ismini açıklamıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Seçimden sonra balkon konuşması olup olamayacağına ilişkin, "Sonuçlardan sonra inşallah balkon konuşması da yaparız" dedi. (DHA)

Konya seçim sonuçları evrensel'de

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da açık oy tehdidi

SONRAKİ HABER

Blok oy kullanılmasına itiraz eden HDP'lilere korucu saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...