09 Ağustos 2011 10:00

Cemil Çiçek iftarda da BDP’ye çattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Cemil Çiçek Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) iftar yemeğinde yine Kürt sorunundan söz ederken yine BDP’yi hedef aldı. Ölümlerden açıkça BDP’yi sorumlu tutan Çiçek, “Safını herkes iyi seçmeli. Meclis&rsqu

Cemil Çiçek iftarda da BDP’ye çattı
Paylaş

MÜSİAD’ın geleneksel iftar töreninde konuşan Çiçek’in, Kürt sorununa ilikin konuşurken, sinirli ve yüksek sesle konuşması dikkat çekti. Çiçek, “Bazı kesimler ‘Alternatif Cuma’ diye bir şey çıkardı. Kitabı bir olan, peygamberi bir olan, kıblesi bir olanlar cumayı aynı yerlerde kılarlar, camilerde kılarlar. Ama geldiğimiz günlerde bir alternatif Cuma çıktı. Bir taraftan alternatif Cuma, öbür tarafta rahmet ayında kan dökmek, kin kusmak. Bu alçaklığıda bugün Türkiye’de herkesin görüp safını iyi belirlemesi lazım” dedi. Çiçek BDP’yi yine açıkça hedef göstererek, “Safını herkes iyi seçmeli. Meclis’e gel, gelmem. Yemin et, etmem” dedikten sonra adeta BDP’yi asker ve polisleri öldüren bir yapı gibi lanse etmeye çalıştı. Çiçek, “Bunu dersen, şunları şunları yapmazsan adam öldürürüm, polis öldürürüm, jandarmayı öldürürüm, masum insanların kanına girerim deniliyorsa, o zaman bu ülkede ne nasıl yapılacak” dedi.

Kamuoyunda lüks iftarlara yönelik tepkilerin yoğunlaşmasının da etkisiyle Çiçek, “Temenni ediyorum ki, bu son birlikte yaptığımız bu manada iftar olsun. Yiyemeyip mutfağa geri gönderdiklerimizin zerresine muhtaç insanlar var. Bir özeleştiri de yapmamız lazım. Onun için gelin bir öncülük yapalım; şu iftarları bu Ramazan’da iptal edelim Allah’ınızı severseniz” diye konuştu. Çiçek’e konuşmasının sonunda MÜSİAD tarafından plaket verildi. Çiçek daha sonra iftara geçti. (HABER MERKEZİ)


BAŞBAKAN’IN İFTAR SOFRASINDA YOK YOK

CEMİL Çiçek’in ‘lüks iftarlar yapmayalım’ konuşmasını yaptığı lüks iftarla aynı saatlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Bakanlar Kurulu üyelerine iftar verdi. İftar menüsü oldukça zengindi.

İftara bakanların eşleri de katılırken, bakanların çoğunun eşi yemeğe farklı araçlarla geldi. Sık sık ‘zengin iftar sofralarını’ eleştiren ve milletvekillerine ‘zengin iftarlarına katılmayın’ çağrıları yapan Başbakan’ın iftar sofrasında ise yok yoktu. İftarda bakanlara Süleymaniye çorbası, zeytinyağlı tabağı, su böreği, kara lahana dolması, bahçe salatası, bademli bonfile sarma ve güllaç ikram edildi.

ÖNCEKİ HABER

İnternet Andıcı’nda bir tutuklama

SONRAKİ HABER

Ramazan fırsatçıları iş başında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...