09 Ağustos 2011 09:54

‘Ölmek istemiyorum!’

Ayşe Paşalı, Necla Yıldız ve Tuğba Özbek isimleri kamuoyunda pek çok kez şiddete uğrayıp korunmak için savcılığa başvurdukları halde devlet tarafından korunmadıkları için ölen kadınlar olarak bilinir.Ülkiye B. de ölüm tehditleri aldığı, demir çubuklarla dövüldüğü eşini şikayet ettiği halde kor

‘Ölmek istemiyorum!’
Paylaş

Ayşe Paşalı, Necla Yıldız ve Tuğba Özbek isimleri kamuoyunda pek çok kez şiddete uğrayıp korunmak için savcılığa başvurdukları halde devlet tarafından korunmadıkları için ölen kadınlar olarak bilinir.

Ülkiye B. de ölüm tehditleri aldığı, demir çubuklarla dövüldüğü eşini şikayet ettiği halde korunmayıp evine yollanan kadınlardan. Darp raporu ile savcılığa başvuran Ülkiye B.’ye ‘sana tebligat gelecek’ diyerek evine gönderildi. Sık sık şiddet gördüğü halde şahit olmadığı gerekçesiyle kocasını gözaltına aldıramadı. Ülkiye B. sonunun Paşalı ve Yıldız gibi olmaması için çabalıyor ve haykırıyor “Ölmek istemiyorum” diye.

BOŞANDI AMA DAYAKTAN KURTULAMADI

Ülkiye B., 7 yıl evli kaldığı eski eşi Cevat A.’dan 8 yıl önce boşandı. Biri 17, diğeri 12 yaşında iki çocuk annesi olan kadın, boşanmasına rağmen yakasını bir türlü kurtaramadı. Sık sık kapısına dayanan Cevat A.’nın saldırısına uğrayan kadın, defalarca polisten yardım istedi. Ancak her defasında da şahit olmadığı gerekçesiyle kocasının gözaltına alınması mümkün olmadı. 8 yıl içinde 6 defa çeşitli hastanelerden darp raporu alan talihsiz kadın sesini gerekli mercilere duyurmayı başaramadı.

BEŞ DEFA ADRES DEGİŞTİRDİ

Eski eşinin demir çubuklarla saldırdığını ve kendisini saçlarından sürüklediğini belirten Ulkiye B., dayaktan kurtulmak için 5 defa adres değiştirdiğini söyledi. Darp raporu almak için geldiği hastanede gazetecilere açıklama yapan Ülkiye B. yaşadıklarını şu sözlerle aktardı; “8 yıldır şiddet görüyorum. Beni ve çocuklarımı silahla tehdit ediyor. Silahla bize vuruyor ve hakaret ediyor. ‘Sizi dağa kaldırıp, öldüreceğim.’ diyor. Defalarca karakola müracaat ettim. Her defasında ‘Şahit yok.’ diyerek ciddiye almadılar. Çeşitli hastanelerden 6 kez rapor aldığım halde bana şahidin yok diyor polis. Bu gidişle şahidim ‘ölümüm’ olacak. Bu nasıl bir devlet? Kimse hiç bir şey yapmıyor. Bugün karakola gittiğimde polis bana ‘Sığınma evine git.’ diyor. Esas suçlu sokaklarda dolaşırken benim sığınma evine gitmemi istiyorlar.”
(İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Heykel yeniden dikilecek

SONRAKİ HABER

İnternet Andıcı’nda bir tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...