09 Ağustos 2011 09:49

Vali Taşkesen sitem etmiş!

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e, Tunceli halkını şikayet eden sözlerinin kamuoyunda tepki ile karşılanması üzerine, Taşkesen kendisini savundu. Taşkesen, açıklamasında “Bunun bir şikayet değil, olsa olsa dost sitemi” olduğunu söyledi. İHD’de konuyla ilgili yaptığı aç

Vali Taşkesen sitem etmiş!
Paylaş

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 1997 yılında çatışmada ölen kardeşinin cenazesini alamadığı gerekçesi ile iki aydır açlık grevi yapan Hüsnü Yıldız’a ziyarette bulunmuştu. Bu ziyaret sırasında Vali Taşkesen’in, “Efendim, Tunceliler anayasa değişikliğine filan pek destek vermiyorlar. Özgür anayasayı pek sevmiyorlar. Zaten referandumda en fazla hayır oyu veren ildir” sözleri ise tepki toplamıştı. Bu sözler karşısında basından gelen tepkiler üzerine ise, Valilik bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, bunun bir şikayet olmadığı, “olsa olsa sitem sitemi olduğu, vicdanında toplu iğne başı kadar kararmamış yer olan herkes tarafından gayet iyi değerlendirileceğine inancımız tamdır” denildi.  

VALİ NEDEN RAHATSIZ?

İnsan Hakları Derneği’nden (İHD) konuyla ilgili yapılan açıklamada, Taşkesen’in anayasa değişikliği ile yaşam hakkı ihlali arasında kurduğu ilişkinin anlaşılmaz olduğu vurgulandı. Açıklamada, Bakan Şahin’in Ali Yıldız’ın yakınları ile görüşmesinin ise faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için olumlu bir adım olduğu ifade edildi. Açıklamada, Taşkesen’in açlık grevine ilişkin dile getirdiği görüşlerine bir eylemin idari amirin tasarrufunda bulunduğunun ifadesi olarak değerlendirilerek, bu durumda Türkiye’nin tam anlamıyla bir hukuk devleti olmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, devlet yetkililerine bir kez daha aileler tarafından yerleri tespit edilen toplu mezarların insan onuruna uygun ve uluslararası standartlara göre açılması çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İran’dan hesap uyarısı

SONRAKİ HABER

Heykel yeniden dikilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...