06 Haziran 2015 15:15

G 7 Zirvesi'ne karşı protestolar başladı

Paylaş

7-8 Haziran'dan Garmisch Paltenkirchen yakınlarındaki Elmau Şatosu'nda toplanacak G 7 Zirvesi'ne karşı binlerce kişinin katıldığı gösteriler başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Münih'ten Garmisch Paltenkirchen'e giden protestocular belediye binası önünde bir araya gelerek savaşa, silahlanmaya ve yoksulluğa karşı döviz ve pankartlar taşıdılar. Garmisch-Paltenkirchen'de zirveye karşı kamp yapanlar ise merkezi tren istasyonu önünde toplandılar.

Belediye binası önünde yapılan eyleme daha çok çevreci örgütlerin katıldığı dikkat çekerken, tren istasyonu önündeki eyleme otonomcu gruplar yer aldı. Tren istasyonu önünde yapılan eylem bir panzer maketinin ateşe verilmesiyle başladı. Üzerinde “Mali”, “Kürdistan”, “Kosova”, “Afganistan” yazılarının olduğu panzerin yakılmasıyla, Almanya'nın savaş bölgelerine gönderilmesi protesto edildi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı her iki mitingde ABD ile AB arasında imzalanması planlanan Serbest Ticaret Anlaşması'na (TTIP) de tepki gösterildi.

BİNLERCE PROTESTOCU

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre protesto gösterilerine binlerce kişini karılacak. Almanya'nın dışında Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Avusturya, İtalya ve Fransa'dan de eylemciler bekleniyordu. Polis tarafından basına verilen bilgiye göre akşam saatlerine kadar devam edecek gösterilere toplam 8 bin kişinin katılacağı ifade edildi. Eylemleri düzenleyen “Stop G 7 Elmau” inisiyatifi ise 10 bin kişinin eylemlere katılacağını açıklamıştı. Göstericilerin hedefi Elmau Şatosu'nda yapılacak G 7 Zirvesi'ni engellemek. Ancak bölgede alınan olağanüstü güvenlik önlemleri, eylemcilerin şatoya yanaşmasının zor olduğunu gösteriyor. G 7 Zirvesi'ne karşı protestolar pazar ve pazartesi günleri de devam edecek.

Perşembe günü Münih'te yapılan gösteriye 40 bin insan katılmıştı. 4-5 Haziran'da ise yine Münih'te G 7'ye karşı 38 örgütün katılımıyla Alternatif Zirve düzenlenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da Süper Lig coşkusu

SONRAKİ HABER

Direniş ve Estetik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...