06 Haziran 2015 11:00

KCK: AKP'yi sandığa gömmeye çağırıyoruz

Diyarbakır'da HDP mitingine yönelik bombalı saldırıdan AKP'yi sorumlu tutan KCK, 'Saldırı ya halkı HDP'ye oy vermeyecek düzeyde korkutmak ya da seçimi iptal ettirmek amaçlı gerçekleştirilmiştir' vurgusu yaptı.

Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, dün Diyarbakır'da HDP'nin seçim mitingine dönük bombalı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. ANF'de yayınlanan açıklamada KCK, "Tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini Amed halkına yönelik katliama cevap olmak, özgür ve demokratik yaşama önemli bir adım atmak için güçlü ve kararlı iradeyle HDP projesinin başarısı için 7 Haziran'da AKP'yi sandığa gömmeye çağırıyoruz" dedi.

Yüz binlerce insanın katıldığı HDP mitingine vahşi bir saldırı gerçekleştiğine vurgu yapan KCK, saldırıda yaşamını yitirinler için başsağlığı, yaralılar için de acil şifalar diledi. Dün saldırıdan iki saat önce de saldırıların yapılabileceğine ilişkin uyarılar yaptıklarını hatırlatan KCK, "Bu açıklamayı yapmamızdan bir iki saat sonra Amed'te iki patlama gerçekleşmiştir. Eğer halkımızın sakin, sağduyulu ve örgütlü yaklaşımı olmasaydı katliam daha fazla ölümlerle sonuçlanacaktı" dedi.

CUMHURBAŞKANI VE AKP HEDEF GÖSTERDİ 

AKP'nin seçim kampanyasının her gün yeni saldırıların ortaya çıkmasına yol açtığını belirten KCK, "Amed'teki katliam da başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm AKP'lilerin ve yalaka basınının HDP'yi hedef göstermesinin sonucu gerçekleşmiştir. AKP, bu söylemlerle HDP'ye yönelik saldırılar için toplumsal meşruiyet sağlamak istemiştir. Nitekim 200 saldırı olmasına rağmen ne gündem yapılmış ne de bir önlem alınmıştır" diye kaydetti. 

'SEÇİMİN İPTALİ AMAÇLANDI'

KCK, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ya halkı HDP'ye oy vermeyecek düzeyde ürkütmek ve korkutmak ya da seçimi iptal ettirmek amaçlı gerçekleştirilmiştir. AKP iktidardan düşmemek için her türlü katliamı yapacak bir zihniyet ve politikaya sahiptir." AKP'nin, seçim dönemindeki söylemi, politikası ve bunun sonucu gerçekleşen saldırılarla meşruiyetini yitirdiğini vurgulayan KCK, böyle bir partinin Türkiye'de yönetim olması ve böyle bir yönetimin halklar tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. 

'AKP'Yİ SANDIĞA GÖMMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Son olarak, yarın gerçekleşecek seçimlere dikkat çeken KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 7 Haziran'da AKP'nin yaratmak istediği kaosa karşı Türkiye halklarının özgür ve demokratik yeni bir yaşama adım atacağını belirterek, şu çağrıyı yaptı: "Tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini Amed halkına yönelik katliama cevap olmak, özgür ve demokratik yaşama önemli bir adım atmak için güçlü ve kararlı iradeyle HDP projesinin başarısı için 7 Haziran'da AKP'yi sandığa gömmeye çağırıyoruz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Ağlama Diyarbakır...

SONRAKİ HABER

Kızıltepe'de polislerden seçim konvoyu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...