09 Ağustos 2011 09:43

Türkiye İsrail’i kınadı

İSRAİL’i uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarının bilinci ile hareket etmeye çağıran Dışişleri Bakanlığından İsrail’e yönelik açıklama yapıldı.Açıklamada, “İsrail Hükümeti’nin Doğu Kudüs’teki Har Homa yerleşiminde 900’ün üzerinde yeni konut inşa edilmesi kararını kını

Türkiye İsrail’i kınadı
Paylaş

İSRAİL’i uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarının bilinci ile hareket etmeye çağıran Dışişleri Bakanlığından İsrail’e yönelik açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İsrail Hükümeti’nin Doğu Kudüs’teki Har Homa yerleşiminde 900’ün üzerinde yeni konut inşa edilmesi kararını kınıyoruz.” denildi. Ayrıca açıklamada, “Bir yandan Filistin tarafıyla müzakerelere dönülmesi çağrısında bulunan İsrail Hükümeti’nin diğer yandan tüm uluslararası çağrıları dikkate almayarak yasadışı yerleşimlere devam etmesini ve taraflar arasında tesis edilmesine çalışılan güven ortamını daha da zayıflatmasını kabul edilemez buluyoruz.” ifadelerine yer verildi. Son olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı “İsrail’i, bir kez daha, uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarının bilincinde hareket etmeye çağırıyor, Doğu Kudüs’ün statüsünü değiştirmeye yönelik uygulamalarına acilen son vermeye davet ediyoruz” çağrısını yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘İsrail Lübnan sularını kullanamayacak’

SONRAKİ HABER

İran’dan hesap uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa