06 Haziran 2015 10:51

ÖDP'den HDP'ye müşahit desteği

Paylaş

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Örgütü, bu sabah İstanbul'da yapılan baskınlar sonucu bazı HDP müşahitlerinin gözaltına alınması sonrası dayanışma çağrısında bulundu. 

ÖDP'nin Twitter hesabından, oyların çalınmasını engelleyebilmek ve HDP ile dayanışma adına ihtiyaç duyulan bölgelerde müşahit olarak görev alınması çağrısında bulunuldu.

ÖDP İstanbul İl Örgütü şunları söyledi: 

"Seçimlerde umduğunu bulamayacağını anlayan AKP iktidarı her türlü faşizan yöntemle seçimlere müdahil olmanın çabası içerisinde. Son dönemlerde HDP'ye yönelik saldırılar, AKP'nin seçimlerde umduğu seçim sonuçlarını elde edemeyeceğinin göstergesidir. Dün Diyarbakır'daki katliam girişiminin ardından şimdi de İstanbul ve daha bir çok kentte HDP seçim görevlileri gözaltına alınıyor. AKP'nin ve Erdoğan'nın faşist saldırıları karşısında HDP'yi yalnız bırakmayacağız, dayanışma içerisinde olacağız. Öncelikle yapmamız gereken yarınki seçimlerde müşahit olup AKP'nin oy hırsızlığını engellemek. İstanbul'daki bütün üyelerimiz HDP ilçe örgütleriyle iletişime geçmeli,ihtiyaç duyulan sandıklarda görev almalıdır."
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

NUJ’den AKP hükümetine tepki

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Ağlama Diyarbakır...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...