06 Haziran 2015 10:31

Davutoğlu: Diyarbakır bombalarının hedefi Türkiye

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin Diyarbakır mitinginde patlayan patlamalara 2 el yapımı bombanın neden olduğunu belirterek, 'Bunu kim, hangi gerekçeyle yaptıysa hedef bir parti değil Türkiye, Türkiye'nin demokrasisidir. En şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu kirli elin sahibini yakalayabilmek, adalete teslim edebilmek için de her şeyi yapacağız' dedi.

Paylaş

Antalya'da partisinin seçim kampanyasının Konya öncesi son, kampanyanın da 80'inci il mitingini yapan Başbakan Davutoğlu, yarın yapılacak seçimlerin "Milletimiz için, Türki- İslam coğrafyası için bütün insanlık için hayırlı olması" diyerek konuşmasına başladı.

Mitinglerde kardeşlik, barış, istikbal, istiklal davasını anlattıklarını dile getiren ve herkesi bağırlarına bastıklarını iddia eden Davutoğlu, "Onlar her yere gidebildi mi? Al bayrağı her yerde dalgalandırabildi mi? Buraya gelip milletçilikten bahsedenler Türkiye'nin her yerinde bu al barağı dalgalandırabildi mi? Buralara gelip cumhuriyetçilikten bahsedenler her yerde cumhuriyet çocuklarıyla buluşabildi mi? Bir tek parti ve bir tek genel başkan var" diye konuştu. 

Bu seçimin sadece Türkiye'nin değil bütün çevre ülkeler, insanlığın kaderi için kader seçimi olduğunu belirten Davutoğlu, tam bir barış ve huzur içinde sandığa gidilmesi çağrısı yaptı. Mitinglere barış ve sulh içinde bir seçim kampanyası sürdürülmesine yönelik çağrıyla Erzurum'dan başladığını belirten Başbakan Davutoğlu, süreçte küçük, istenmeyen olaylar dışında herhangi bir olay yaşanmadığını söyledi.

İKİ EL YAPIMI BOMBA

Ancak, dün 'Kirli bir el'in Diyarbakır'da HDP mitinginde devreye girdiğini iddia eden Davutoğlu, şunları söyledi:

"Provokatif el, Diyarbakır'da HDP mitinginde iki el yapımı bomba patlamasına sebebiyet verdi. Bunu kim yaptıysa, hangi gerekçeyle yaptıysa hedef bir parti değil Türkiye'dir, Türkiye'nin demokrasisidir. En şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu kirli elin sahibini yakalayabilmek, adalete teslim edebilmek için de her şeyi yapacağız. Diyarbakır başta olmak üzere bütün vatandaşlarımıza, vilayetlerimize çağrıda bulunuyorum. Yarın seçime giderken hiçbir tereddüt hissetmeyiniz. Öz iradenizle milli iradeyi gerçekleştirmek için sandığa gidiniz. Bu kirli eli mutlaka çıkarıp adalete teslim edeceğiz. Kimse de buradan hareketle seçimlerin kaderine yöneltilebilecek tehditler üzerinden istismara kalkışmamalıdır. Açık bir şekilde seçime dönük provokasyon var. Milli iradeye yönelik bütün bu saldırıya karşı dimdik duracak mıyız? Hangi partiye karşı olursa olsun, kim seçim sandığına müdahale etmeye kalkarsa yeter söz sadece milletin diyecek miyiz?"

KADER SEÇİMİ

Demokrasinin, sandığın erdeminin de burada olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, yarın neticeler açıklandığında herkesin milli iradeye saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, “Kimse şantaj ve tehdit üzerinden milli iradeyi etkilemeye kalkmamalıdır" dedi. Türkiye'nin en büyük gücünün sandıkta gösterdiği irade olduğunu belirten Davutoğlu, 27 Mayıs, 12 Eylül darbeleri ve 28 Şubat postmodern darbesinin ardından Türkiye'nin bu gücünü gösterdiğini kaydetti. Davutoğlu, “Kader seçiminde ya 12 yıllık istikrar devam edecek ya da 90 yıllarının kriz kaos ortamının uğraştığı kriz senaryosu olacak" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Seçime 1 kala Arka Bahçe’deyiz

SONRAKİ HABER

NUJ’den AKP hükümetine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...