06 Haziran 2015 08:58

Erzurum'da saldırganlara 3 gün sonra gözaltı

Erzurum'da on binlerin katılımıyla düzenlenen HDP mitinginde halka saldıran ve Aydın Taşkesen adlı yurttaşı ise diri diri yakmaya çalışan ırkçı gruptan günler sonra sadece 6'sı gözaltına alındı.

Paylaş

HDP'nin 4 Haziran günü Erzurum'daki İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirdiği ve on binlerin katıldığı seçim mitingine bıçak ve palalarla saldırarak yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan, Aydın Taşkesen adlı HDP'liyi ise yaktıkları aracına atarak katletmeye çalışanlardan 6'sı gözaltına alındı. Saldırının ardından Erzurum Valisi'nin katliam provasını görmezden gelerek, AKP seçim bürosunun kırılan bir camının hesabını nasıl vereceğini düşündüğü olayın üzerinden 3 gün geçtikten sonra oluşan kamuoyunun ardından Taşkesen'i diri diri yakmaya çalışan kalabalıktan 2 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlardan İ.K.'nin vücudunda yanıklar oluşan Taşkesen'i yaralı halde yumruklayan kişi olduğu öğrenildi. Yine basına yansıyan fotoğraflarda ellerinde bıçak ve pala olduğu görülen Y.Ç., F.B., O.S. ve Ü.D. de yakalanarak, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 
Polisin seyirci kaldığı saldırıların sonunda 2'si ağır olmak üzere 200'ü aşkın yurttaş yaralanırken, 180 araç da tahrip edilmişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP seçim aracı kaza yaptı: İlçe başkanı öldü

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Beni arayacağına, halktan özür dile

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...