09 Ağustos 2011 09:39

Almanya’da grev hakkı gasp edildi

Almanya’da kule gözetleme görevlilerinin yerel saat ile 06.00 ve 12.00 arasında yapmayı planladıkları grev, mahkemenin yapılabilir yönünde karar vermesine rağmen uzlaşma kurulunca iptal edildi.Gerekçe olarak yüzlerce uçuşun grevden olumsuz etkileneceğinin ileri sürüldüğü karara kule görevlileri itiraz etti. Mah

Almanya’da grev hakkı gasp edildi
Paylaş

Almanya’da kule gözetleme görevlilerinin yerel saat ile 06.00 ve 12.00 arasında yapmayı planladıkları grev, mahkemenin yapılabilir yönünde karar vermesine rağmen uzlaşma kurulunca iptal edildi.

Gerekçe olarak yüzlerce uçuşun grevden olumsuz etkileneceğinin ileri sürüldüğü karara kule görevlileri itiraz etti. Mahkemenin grev yapılmasına izin vermesinin ardından Alman Hava Trafik Güvenliği Dairesi DFS’in anlaşmazlığı Uzlaşma Komisyonuna taşıdı ve grev kararını iptal ettirdi. Yaklaşık 3 bin hava kontrolörünün üye olduğu GDF sendikası, uzlaşma komisyonunda çalışanların talepleri konusunda yeni müzakerelerin yapılacağını belirtti.

Ücretlerine yapılacak zam oranında artış talep eden görevliler mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdiler. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: AKP Türkiye’yi savaşa sürüklüyor

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin tepkisine kabadayılık suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa