05 Haziran 2015 20:18

Selahattin Demirtaş: Halkımız sokaklardan çekilmeli

Diyarbakır'daki bombalı saldırıları gerçekleştiren güçlerin provokasyonu derinleştirmek istediği uyarısı yapan Demirtaş 'Bizim adımıza şu saatten sonra kimse sokakta kalmamalı' sözleriyle halka çağrı yaptı.

Paylaş

Diyarbakır'da HDP seçim mitinginde yüzbinlerin ortasında patlatılarak gerçekleşen katliam saldırılarını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, provokasyonlara karşı halka önemli çağrılarda bulundu. İstedikleri amaca ulaşmadıklarını düşünen provokasyon güçlerinin, provokasyonu derinleştirmek istediği uyarısı yapan Demirtaş, "Bizim adımıza şu saatten sonra kimse sokakta kalmamalı. Batman,Cizre, Mardin halkına çağrı yapıyorum, şu saatten sonra sokakta olanlar bizden değildir demektir" çağrısı yaptı.

Tüm saldırı ve provokasyonları aşarak 7 Haziran'da sandık başında olunması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Direnerek bugünlere geldik, korku hissetmedik, çağrılarımız korkudan değil, biz siyasi cesur bir tavır gösteriyoruz, siyasi bir mücadele yürütüyoruz, saldırılara rağmen kahramanca bir kampanya yürütüyor halkımız, bunu başarıyla sonuçlandırmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Halkın iradesini engellemeye, durdurmaya dönük tüm saldırı ve müdahalelerin halkın iradesi karşısında başarılı olamadığını söyleyen Demirtaş, halkın saldırılara karşı bu tavrını koruması gerektiğini vurguladı. 

'PANİK HAVASINA GİRMEYECEĞİZ'

Bugün Van'da gerçekleşecek HDP'nin final mitingine ilişkin de bilgiler veren Demirtaş, mitingin iptal olmadığının altını çizdi. Demirtaş, şu sözlerle halka çağrı yaptı "Olağan çalışmamızı sürdürüyoruz, panik havası yok, saldırılar karşısında güçlü duracağız, bir yandan Van'dan bir yandan İstanbul'dan HDP'nin çağrısını tekrarlayacağız Van halkı iradesine sahip çıkacak. Kimsenin panik havasına girmesine gerek yok, spekülasyonlara kulak asmamak gerekiyor, hayat ve mücadele devam ediyor, sinip korkacak bir halk değiliz. Bunu meydanlarda göstereceğiz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Karasu: AKP 7 Haziran'da sandığa gömülmelidir

SONRAKİ HABER

Silvan'da silahlı kavga: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...