05 Haziran 2015 18:17

Van’da miting iptal edildi söylentilerine yalanlama

Paylaş

HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi yaptığı yazılı açıklama ile HDP Eş Genel Başkanlarının katılımıyla Beşyol Meydanı’nda yapılacak olan mitingin iptal olduğu söylentilerini yalanladı.

Amed mitingine yönelik provokatif saldırının hatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi: “Miting alanında meydana gelen patlamada 4 arkadaşımız yaşamını yitirirken, onlarca arkadaşımız da yaralandı. Bu alçakça saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve halkımıza baş sağlığı, olayda yaralanan yoldaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Hepimizi derinden sarsan bu provokasyon halkımızın gösterdiği tavırla boşa çıkarıldı. HDP’nin yükselişi karşısında çaresiz kalan bu güçler ne yaparlarsa yapsınlar halkımız barış ve yeni yaşam mücadelesinden asla vazgeçmeyecek ve tüm provokasyon çabalarını bir kez daha daha boşa çıkaracaktır.

Amed mitinginde yaşananların ardından yarın Van’da HDP’nin final mitingi düzenlenecektir. Halkımız yarın düzenleyeceğimiz mitingin iptal edildiği şeklindeki spekülatif haberlere asla itibar etmemelidir.

Tüm halkımızı yarın sağduyulu bir şekilde, herhangi bir provokasyona prim vermeden ve partimizin belirlediği disipline uyarak saat 12.00’da Beşyol meydanında yapacağımız mitinge davet ediyoruz.

Van halkı provokatif saldırılara en iyi cevabı yarın Beşyol meydanını doldurarak verecektir.” 

VAN HALKI MİTİNG ALANINDA NÖBETTE

Diyarbakır'da HDP mitinginde 2 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yararlanmasına neden olan bombalı saldırılar sonrasında Van halkı, yarın HDP eşbaşkanları Demirtaş ve Yüksekdağın katılacağını miting için alanda güvenlik önlemleri aldı. 

Vanlılar yarın HDP mitinginin yapılacağı Beşyol meydanını bir taraftan yarın ki mitinge hazırlarken diğer yandan miting alanın güvenliğini sağlamak için sabaha kadar alanda nöbet tutacak. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Van’da TOKİ depremi devam ediyor

SONRAKİ HABER

'Bombanız değil barış kazanacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...