05 Haziran 2015 16:55

Saldırının ilk bilançosu: 2 kişi yaşamını yitirdi

Paylaş

HDP Diyarbakır mitingine yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre yüzlerce kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan bazı yurttaşların yaşamını yitirdiği bildirilirken, ameliyata alınan 16 yaşındaki Ramazan Yıldız'ın kurtarılmadığı öğrenildi. Veni Vidi Hastanesi'nde de 1 yaralının hayatını kaybettiği kaydedildi. 

Yüzbinlerin toplandığı HDP Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırıda yüzlerce kişi yaralandı. Yaralılar arasında çok sayıda ağır yaralının bulunduğu ve bazı yaralıların da yaşamını yitirdiği bildirildi. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'ne 40 yaralı, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne 140 yaralı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 25'i acil ameliyata alınan 75 yaralı, Veni Vidi Hastanesi'nde 5'i ağır 35 yaralı ve Bağlar Özel Hastanesi'ne 60 yaralının kaldırıldığı belirtildi. Bunun yanı sıra kentte bulunan diğer özel hastanelere de çok sayıda yaralının sevk edildiği bildirildi. 

16 YAŞINDAKİ YILDIZ KURTARILAMADI

yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ameliyata alınan 16 yaşındaki Ramazan Yıldız, kurtarılamadı. Ayrıca Veni Vidi Hastanesi'nde üzerinde kimlik ve telefon çıkmadığı için ismi öğrenilemeyen 1 yaralının da yaşamını yitirdiği belirtildi. 

35 YARALININ İSMİ ÖĞRENİLDİ 

Diyarbakır'ın hemen hemen tüm hastanelerinde yaralılar bulunurken, saldırıda yaralanan ve Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 35 yaralının isimleri şöyle: Ramazan Yıldırım, Çerbetin Çeli, Orhan Dolcan, Yasemin Çiçek, Sinan Sütçü, Hatice Ertuğ, Ali Çakmak, Erhan Ordu, Cengiz Yavuz, Yusuf Akyıl, Mehmet Ali Aydı, Ozan Okur, Ali Akol, Aynur Deniz, Veysi Karakuş, Mikail Yıldız, Orçun Erdoğan, Abdullah Ekin, Onur Özyol, Amed Yılmaz, Mehmet Sancar, Faik Güneş, Orhan Erdem, Filiz Koyun, Serkan Akay, Nurettin Ayran, Münevver Bayram, Mehmet Erbeg, Yasemin Pehlivan Çiçek, Şükran Karakuş, Hasan Oruç, Ümit Adamak ve soy isimleri öğrenilemeyen Gamze, Nuran ile Vedat.

VÜCUTLARDA BİLYE ÇIKTI 

Hastanede tedavi altına alınan yaralılara yapılan ilk müdahalede, bazı yaralıların vücutlarında bilyeler çıkarıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de yaptıkları incelemede olay yerinde bilyeler bulmuştu.

Hastanede tedavi altına alınan yaralılara yapılan ilk müdahalede, bazı yaralıların vücutlarında bilyeler çıkarıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de yaptıkları incelemede olay yerinde bilyeler bulmuştu. (DİHA)

Hayat Televizyonuna bağlanan TTB Diyarbakır Şube Başkanı Cengiz Günay 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi

ÖNCEKİ HABER

Hüda-Par üyelerinden provokasyon girişimi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Unutulmasın ki milyonlarca oy bile tek bir canın karşılığı olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...