05 Haziran 2015 15:43

Enerji Bakanı Yıldız: Patlama trafo kaynaklı değil

Paylaş

Diyarbakır'da yaşanan patlamalara ilişkin konuşan Taner Yıldız, trafoya dışarıdan bir müdahale olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da yüzbinlerin katılımı ile düzenlenen mitingde meydana gelen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı 2 ayrı patlamaya ilişkin konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, patlamanın trafoda meydana gelmediğini söyledi. Trafonun içinde herhangi bir hasar olmadığını ve enerji akışında bir sorun yaşanmadığını belirten Yıldız, patlamanın dışarıdan kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu: "Biz gerek Dicle Elektrik'i gerekse TEİAŞ'ı ve ilgili arkadaşları olay yerine gönderdik. Trafoda yapılan incelemelerde bu patlamanın trafodan kaynaklanmadığı çok açık bir şekilde bana bildirildi" dedi.

Yıldız, "Arkadaşlarımızın yapmış oldukları incelemelerde, trafo kapısının içeriden dışarı doğru değil dışarıdan içeri doğru basınçla beraber patlamadan zarar gördüğü tespit edildi. Aynı zamanda kök hücre dediğimiz trafonun içerisinde herhangi bir tahribatın oluşmadığını gördük. Eğer patlama trafoda olsaydı içeride çok ciddi bir patlama izine rastlayabilirdik. Kaldı ki patlama anında söz konusu trafo enerjili durumda. Şimdi enerjili olup olmadığını sordum. Orada bir sıkıntı olmadığını söylediler. Dolayısıyla bizim ilk bulgularımız trafo patlamasından kaynaklanan bir patlama olmadığına dönüktür. Bana gönderilen 5'e yakın resimde trafoyla alakalı patlama görünmüyor" diye konuştu. (DİHA)


OLAY YERİ İNCELEME EKİBİ: BULGULAR BOMBAYI GÖSTERİYOR
Diyarbakır'da yüzbinlerin katıldığı HDP mitinginde meydana gelen patlamadan sonra Olay Yeri İnceleme ekipleri polis ablukasında patlamanın olduğu yerlere geldi. Bini aşkın polisin kuşattığı miting meydanında patlamanın olduğu yerde ekipler inceleme yaptığı sırada trafonun çalışır halde olduğu ve hasar görmediği ortaya çıktı.

İnceleme ekibi, çalışır halde gördüğü trafoyu kapatarak, incelemelerini yaptı. İnceleme esnasında, patlama yerinde bilye ve bomba düzeneğinde kullanılan telefon parçaları bulundu. İnceleme ekipleri, olay yerinde buldukları parçaları incelemek üzere yanlarına aldı. İnceleme ekiplerine emniyetten üst düzey yetkilileri de eşlik etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekdağ: Ala itiraf etti tüm ülkemizi ve seçimi dinamitliyorlar

SONRAKİ HABER

Özbek: ‘Böyle trafo patlaması olmaz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa