05 Haziran 2015 11:16

Ford'da işten atmalar öfkeyi büyütüyor

Ford Otosan’ın Kocaeli’de bulunan fabrikalarında işten atmalar sürüyor. Fabrikada işbaşı yapmak üzere giden işçilerden 10’u işten atıldığını, kartlarının basmamasıyla öğrendi.

Paylaş

Ford Otosan’ın Kocaeli’de bulunan fabrikalarında işten atmalar sürüyor. Fabrikada işbaşı yapmak üzere giden işçilerden 10’u işten atıldığını, kartlarının basmamasıyla öğrendi. Daha önceki 8 kişiyle birlikte, işten atılan işçi sayısı 18’e yükselirken, işten atmaların süreceği bildirildi. Atılan işçilerin bölümlerde öne çıkan arkadaşları arasından seçildiğine dikkat çeken işçiler, işten atmaların öfkeyi büyüttüğünü söyledi.

İşçiler artan saldırılara karşı başta sözcüler olmak üzere, atılan tüm işçilerin geri alınması için fabrikadaki birliğin yeniden sağlanması gerektiğini söylüyor. Yeniköy ve Gölcük fabrikalarının işçileri, direniş sırasında kurdukları komiteleri güçlendirme kararı aldı. Bundan sonra ne yapılacağına karar vermek için tartışmalarını sürdüren işçiler “Kesinlikle Türk Metal’e dönmeyeceğiz ve demokratik bir sendikal yapının hayata geçmesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Diktatör olsam işinizi anında bitirirler

SONRAKİ HABER

Mezopotamya Tıp Kongresi: IŞİD faşizmi temsil ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...