05 Haziran 2015 10:20

TMMOB: Çiğli TOKİ derhal boşaltılmalı

Toprak kaymasına bağlı olarak hasarların oluştuğu Çiğli TOKİ konutlarıyla ilgili açıklamada bulunan TMMOB İzmir, konutların derhal boşaltılarak bölgede incelemeye başlanmasını istedi.

Paylaş

Toprak kaymasına bağlı olarak hasarların oluştuğu Çiğli TOKİ konutlarıyla ilgili açıklamada bulunan TMMOB İzmir, konutların derhal boşaltılarak bölgede incelemeye başlanmasını istedi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Çiğli Evka-5 TOKİ konutlarıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Bölgede incelemede bulunan TMMOB üyesi mühendisler acil yapılması gerekenleri kamuoyuyla paylaştı.

Evka-5 TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların ciddi afet riski altında olduğunun belirtildiği açıklamada, “Heyelan bölgesindeki konutlar derhal boşaltılmalıdır. Boşaltma ve vatandaşların güvenli binalara yerleştirilme ve kira işlemleri için ilgili kurumların koordineli olarak bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir.Bölgedeki temiz su şebekesi kapatılarak, altyapının deforme olmasından kaynaklı olarak zemine temiz ve pis su kaçakları gerçekleşmesi önlenmelidir” denildi.
Bölgede yapılaşmaya izin verilmemesi ve derhal gerekli önlemler alınması gerektiğinin altının çizildiği açıklama da şu ifadelere yer verildi, “Özellikle alt kısımlarda, heyelan topuk bölgesi olarak adlandırılan kısımda kazılara kesinlikle izin verilmemelidir. Arazide büyük ölçekli ileri zemin araştırmaları ve deformasyon gözlem istasyonları acilen kurulmalı ve heyelanın gerçek etkisi ve kapsadığı alanlar tespit edilmelidir. TOKİ İlköğretim Okulu ve konutlarını kaplayan heyelan sahasında vatandaşların psikolojisini bozan, aynı zamanda çocukların oyun oynarken ayaklarını sıkıştırıp kırılma ve yaralanmalarına neden olacak 30 cm. enindeki çatlaklar ivedilikle tekniğine uygun bir şekilde kapatılmalıdır.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan IMF borçlarını erteledi

SONRAKİ HABER

Sağlık skandalı: 6 aydır asansör çalışmıyor hastalar kucakta taşınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...