05 Haziran 2015 10:06

Yunanistan IMF borçlarını erteledi

SYRIZA Hükümeti, Uluslararası Para Fonu IMF’ye yapması gereken 300 milyon avroluk ödemeyi yapamayacağını, hazirandaki dört taksiti toplu olarak tek seferde ödeyeceğini bildirdi.

Paylaş

SYRIZA Hükümeti, Uluslararası Para Fonu IMF’ye yapması gereken 300 milyon avroluk ödemeyi yapamayacağını, hazirandaki dört taksiti toplu olarak tek seferde ödeyeceğini bildirdi. Yunanistan’ın toplam 1.5 milyar avroluk borcunu ödemesi için 30 Haziran’a kadar süresi var.

Bu tarihte Avrupa Birliği ve IMF’nin Yunanistan’a sağladığı kurtarma paketinin süresi doluyor. BBC’nin haberine göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin temerrüde düşmemesi için, kurtarma paketinde öngörülen yardımın son diliminin serbest bırakılabilmesini sağlayabilmek amacıyla alacaklılarıyla anlaşmaya çalışıyor. Ancak Yunanistan’ın alacaklıları taraflar arasındaki görüş ayrılıklarının sürdüğünü söylüyor.

IMF Sözcüsü Gerry Rice, Yönetim Kurulunun 1970’lerde aldığı bir kararla, aynı ay içinde birden fazla ödemesi olan ülkelerin, taksitlerini tek seferde ödeyebildiğini hatırlattı.

IMF’ye borçlarını bu şekilde ödeyen son ülke, 1980’lerin ortalarında taksitlerini birleştiren Zambiya olmuştu. Yunanistan’ın borcunu ödeyememesi halinde Avro Bölgesinden çıkma olasılığı bulunuyor.

Avrupalı liderler ve IMF, Yunanistan’ı daha fazla yardım alabilmesi için daha çok kemer sıkma politikası uygulamasını istiyor. Ama Yunanistan hükümeti bugüne kadar yeni kemer sıkma politikaları uygulamayı reddetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’da bu yıl seçim var

SONRAKİ HABER

TMMOB: Çiğli TOKİ derhal boşaltılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...