05 Haziran 2015 08:11

Türkiye sınırındaki çatışmada IŞİD geri çekildi

Kilis'in karşı tarafında, Suriye'nin Türkmenlerin yoğun yaşadığı bölgesinde birkaç gündür devam eden çatışmalarda, cihatçı gruplar, IŞİD militanlarını püskürttü.

Paylaş

IŞİD, Kilis'in karşısındaki Azez ile Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki es Selam Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için geçtiğimiz pazar günü saldırı başlattı.

Elbeyli İlçesi ile Öncüpınar Sınır Kapısı arasındaki güzergah üzerindeki bazı köyleri ele geçiren IŞİD militanlarının ilerleyişi sırasında, yoğun olarak Türkmenlerin yaşadığı köylerde yaşayanlar evlerini terk etti. Çoğunluğu Türkmen olan yüzlerce kişi sınıra akın etti, es Selam Sınır Kapısı yakınlarındaki çadırkente ve yine sınır hattında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Bazı kişiler ise tel örgüleri aşarak Türkiye'ye geldi ve Kilis'teki akrabalarının yanına gitti.

SABAHA KADAR ÇATIŞTILAR

'Fetih Ordusu' adıyla bir araya gelen Nusra Cephesi öncülüğündeki gruplar, İslami Cephe ve ÖSO'ya bağlı birlikler gece IŞİD'e karşı saldırı başlattı. Cihatçı gruplar gece saat 01.00'den itibaren ilerleyişini durdurmak istediği IŞİD militanları ile çatışmaya başladı. Suriye'nin Türkiye sınırındaki Soran, Delha, Bilid, Baragat, Keferğenni, Havar ve İgde köylerindeki yoğun çatışmalar sabaha kadar sürdü.

Çatışmalar sırasında sık sık duyulan silah ve bomba sesleri Türkiye tarafında tedirginliğe yol açtı. Sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, çatışmalar sırasında bir havan mermisinin es Selam Sınır Kapısı yakınlarına düşmesi üzerine güvenlik amacıyla Öncüpınar Sınır Kapısı'nda karartma uygulandı, buradaki görevliler güvenli bölgeye çekildi.

IŞİD MİLİTANLARI ÇEKİLDİ

Havanın aydınlanmaya başlamasıyla birlikte çatışmalar yerini sessizliğe bıraktı. Cihatçı gruplar, çatışmaların ardından IŞİD militanlarının birkaç gün önce kontrolünü sağladıkları köyleri terk ederek geri çekildiğini bildirdi.

Püskürtülen IŞİD militanlarının, denetimini sağladıkları Çobanbey Tren İstasyonu'nun Suriye tarafındaki Bab bölgesine çekildiği belirtilirken, yaşanan gelişmelerin ardından sınır hattındaki önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Çekilen IŞİD militanlarının yeniden saldırıya geçebilecekleri de öne sürüldü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

NY Times: Hangi liderin Beyaz Saray'dan 30 kat büyük sarayı var?

SONRAKİ HABER

Erzurum'daki saldırıların bilançosu ağır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...