09 Ağustos 2011 09:03

Barolar Birliği 42 yaşında

Türkiye Barolar Birliği 42. kuruluş yıldönümünde, savunmanın bağımsızlığı ve özgürlüğü gibi demokratik ilkeleri savunmaya devam edeceğini belirtti.Türkiye Barolar Birliği 42. kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, Birliğin yalnızca avukatların sorunları çözmek üzere kurulmadı

Barolar Birliği 42 yaşında
Paylaş

Türkiye Barolar Birliği 42. kuruluş yıldönümünde, savunmanın bağımsızlığı ve özgürlüğü gibi demokratik ilkeleri savunmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye Barolar Birliği 42. kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan açıklamada, Birliğin yalnızca avukatların sorunları çözmek üzere kurulmadığı, hukukun üstünlüğü ve insan haklarını korumak üzere çalışmalarını yürüttüğü kaydedildi.
Açıklamada, “sadece kendi kanunumuzun bize yüklediği görev ve sorumlulukların bilincinde olan bir kurum olarak değil, aynı zamanda yurttaş ve avukat olmanın bizlere yüklediği görev ve sorumlulukların ayırdında olan bireyler olarak ifade etmek durumundayız ki, savunmanın bağımsızlığı ve özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve yargı tarafsızlığı, demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler bizim üzerinde en fazla duyarlı olduğumuz hususların başında gelmektedir” denildi.

Savunma ve yargının bağımsız ve özgür olmadığı koşullarda avukatlık mesleğinin yapılamayacağı ifade edilen açıklamada, “barışın, güvenin, istikrarın, özgürlüğün ve demokrasinin tek güvencesi hukuk olmakla, hepimizin en temel görevi hukuka bağlı kalmak, hukuku devletin, siyasetin her türlü erkin üzerine çıkarmaktır” görüşü belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ünye Ziraat Odası’ndan mevsimlik işçiler için polisiye önlem

SONRAKİ HABER

‘Dayanışma değil, görev bilinci ile’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa