05 Haziran 2015 07:23

Yandaş medya akıl sınırlarını zorluyor

Seçim kampanyası başladığından beri HDP'yi hedef tahtasına koyan AKP basınının kara propagandası devam ederken, Takvim gazetesi bugünkü manşetinde HDP logosunda bulunan çınar ağaçlarının yapraklarından PKK yazısı çıkartmayı başardı. Vahdet Gazetesi de dün HDP'nin Erzurum mitinginde insanları diri diri yakmaya çalışan vahşet saldırısını 'Dadaş HDP'ye geçit vermedi' sözleriyle savundu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu başta olmak üzere tüm AKP kurmayları aylardır HDP'yi hedef gösteren açıklamalarla yüzlerce saldırının zeminini yaratırken, AKP medyası ise yürüttüğü kara propaganda ile bu "işi" tamamlıyor.

AKP medyasının yürüttüğü algı operasyonları , son günlerde ise akıl sınırlarını zorlayan bir hal aldı. AKP iktidarına yakın medya grupları seçim döneminde sık sık HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP'yi hedef gösterirken, Sabah, Akit, Yeni Şafak, Takvim, Akşam, Vahdet gibi gazeteler her gün yeni bir manşetle yalan ve basın ahlakından uzak başlıklarla HDP'yi, Demirtaş'ı, Kürt halkını hedef göstermeye devam ediyor. AKP'nin bulvar gazetesi olan ve hiç bir gazetecilik etiği tanımadan attığı manşetlerle dikkat çeken Takvim Gazetesi, bugünkü manşetinde "Mesele ağaç değil Selo" başlığı ile HDP'nin logosunda bulunan çınar ağacının yapraklarını fotoshop ile birleştirip, logodan PKK yazısı çıkarmayı başardı. 

YÜZYILIN BULUŞU

Manşetinde yer verdiği ve büyük süslemelerle hazırladığı haberinde HDP'nin logosunda bulunan çınar ağacının yapraklarını birleştirip zorla PKK yazısı çıkarmaya çalışan Takvim, "HDP amblemindeki yapraklar birleştirildiğinde PKK harflerinin ortaya çıktığı anlaşıldı. Logonun özellikle seçildiği, bu yolla PKK algısının bilinç altına yerleştirildiği kanıtlandı" biçiminde akıl sınırlarını zorlayan ifadeler kullandı. 

VAHDET, VAHŞETİ SAVUNDU

Vahdet Gazetesi de dün insanların diri diri yakılmaya çalışıldığı Erzurum'daki polis destekli "vandalizmi" manşeti ile savundu. Manşetinde HDP'nin saldırıya uğradığı Erzurum'daki saldırıları, "Dadaş PKK'ye geçit vermedi" manşeti ile ilk sayfadan verdi. Kürtlerin "sırt dönme eylemlerine" bile saldıran gazetelerin Erzurum'daki vahşeti bir kahramanlık gibi sunması dikkatlerden kaçmadı.

AKŞAM BAKANLAR KURULUNU OLUŞTURDU!

Akşam gazetesi ise HDP CHP ve MHP’den bir koalisyon oluşturdu. Habere göre Bakanlar kurulunu ‘üst akıl’ oluşturmuş. Gazete, şimdiki MHP milletvekili adayı ve cumhurbaşkanı adayı da olan Ekmeleddin İhsanoğlu’yu Başbakanlık koltuğuna oturttu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu Başbakan yardımcısı yapan gazete Gezi’de ağaçlara sahip çıkmayı darbe adımı olarak değerlendirdi, ağacına sahip çıkan HDP’li Sırrı Süreyya Önder’i Çevre Bakanı, CHP’li Gürsel Tekin’i yolsuzlukla suçlayarak Maliye Bakanı,  Milli Savunma Bakanı olarak da Ertuğrul Kürkçü’yü ilan etti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'da Kürtlerin yaşadığı mahalle polis kuşatmasında

SONRAKİ HABER

Beren Saat'ten HDP'ye yönelik saldırıya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...