05 Haziran 2015 06:22

Erzurum Valisi canların değil camların derdine düştü

Erzurum'da AKP'li ırkçı grupların HDP'li şoförü diri diri yakma girişimi, taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırması ile araçların ateşe verilmesi ile ilgili herhangi bir girişimde bulunmayan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, kendisi ile görüşen HDP'li heyete, camları kırılan AKP seçim irtibat bürosunun hesabını nasıl vereceğini söyledi.

Paylaş

Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi İstasyon Meydanı'nda dün düzenlenen HDP seçim mitingine AKP'liler ve ırkçı gruplar tarafından düzenlenen saldırılarda biri ağır 17 kişi yaralanırken, Aydın Taşkesen adlı yurttaş yakılan aracın içine atılarak katledilmek istendi. Mahallebaşı'ndaki semt garajından evlerine gitmek isteyen yurttaşlara Gölbaşı ve Sanayi mahallelerinde polis destekli ırkçı saldırıların ardından Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile görüşmeye giden HDP heyeti ilginç bir tavırla karşılaştı. 

VALİ AKP'NİN CAMININ DERDİNE DÜŞTÜ

Heyette bulunan HDP Erzurum Milletvekili adayı Şiyar Arslan, valinin yaralı yurttaşları görmezden gelerek Mahallebaşı'nda camları kırılan AKP seçim irtibat bürosunun hesabını AKP'lilere nasıl vereceğinin derdine düştüğü kaydetti. Valinin kendilerine, "Orada AKP'nin seçim irtibat bürosunun camları kırıldı. Ben bunun hesabını nasıl veririm" dediğini vurgulayan Arslan, saldırıların valilik dahilinde yapıldığını söyledi. Arslan, "Hasta arkadaşlarımız şu anda canlarıyla cebelleşiyorlar. Hayati tehlikesi bulunan arkadaşlarımız var burada. Olaylara ilişkin vali ile görüşme yaptık. Durumu kendisine izah ettik. Vali ise 'orada AKP'nin seçim irtibat bürosunun camları kırıldı ben bunun hesabını nasıl veririm' diyordu. Buradan valiye sesleniyorum; gelin burada inceleme yapsınlar görsünler. Burada insanlar ölümle cebelleşiyorlar. Şuanda hayati tehlikesi bulunan yaralı arkadaşlarımız var. Doğru olan ahlaki olan bunlara sahip çıkmak" dedi. 

'BU SALDIRILARI KENDİLERİ ORGANİZE ETTİ'

Valinin kendilerini koruduğunu savunduğunu belirten Arslan, "Orada sanki bir çocuk ağırlarmış gibi 'ya işte biz sizin güvenliğinizi sağlıyoruz' gibi safsatalarla geçiştirmeye çalıştılar. Orada da kendisine tepki gösterdim ve halen tepkiliyiz. Kendisine buradan sesleniyoruz; buyurun gelsin buradaki insanların halini görsün. Burada hayatı ile cebelleşen insanlarımızın durumunu incelmesini istiyorum. Makamlarında ilettim kendilerine, bizzat bu saldırıları kendileri organize etti" vurgusu yaptı. (Erzurum/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kilis'te de cami AKP'nin seçim bürosu oldu

SONRAKİ HABER

Hakkari, Van, Varto ve Kızıltepe'de ev baskınları: Çok sayıda gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...