04 Haziran 2015 19:55

Arınç: Keşke Cumhurbaşkanımız 'al sana araç veriyorum' demeseydi

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyanet İşleri Başkanı'na tahsis edilen araca ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, "Keşke Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Al ben sana bir araç veriyorum, artık onlara inat buna bineceksin' demeseydi." dedi.

Arınç, Star TV Ana Haber Bülteni'nde sorularını cevapladı. Arınç, Diyanet İşleri Başkanı'nın makam aracı tartışmasına dair yorumlarda bulundu.

'BAŞKANI'NIN 'BEN HALKIMA BU TÜR ARACA BİNMEYECEĞİMİ SÖYLEDİM. BENİ BAĞIŞLAYIN' DEMESİNİ ARZU EDERDİM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine verilen yeni makam aracını almaması gerektiğini ima eden Arınç, "Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki 'Sen yanlış yapıyorsun. Aracı iade etme.' İade etmişti. 'O zaman ben sana Cumhurbaşkanlığı envanterinden bir zırhlı araç vereceğim.' dedi. Arkasından da 'Yurtiçi-yurtdışı seyahatleri için 'Bizim havuz sistemimiz var, oradan uçak tahsis edeceğim.' dedi. Diyanet İşleri Başkanımızı yakinen tanıdığım için bu tartışmaların içerisinde olmaktan büyük bir üzüntü duyduğuna inanıyorum. Ve benim kararım şudur: Madem ki Diyanet İşleri Başkanımız 'Ben bu aracı iade edeceğim' diye canlı yayında ifade etti ve iade etmiştir. Bundan sonra da farklı bir araca bineceğini de ifade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız onun itibarını iade etmek açısından zırhlı bir araç vermiş olsa dahi ben sayın başkanın 'Çok teşekkür ederim sayın Cumhurbaşkanım. Nezaket gösterdiniz. Ama ben halkıma beyanda bulundum, bu tür araca binmeyeceğimi söyledim. Beni bağışlayın.' demesini arzu ederdim. Dedi mi demedi mi bilmiyorum. O günden beri görüşmedim. Ben üzüldüğünü zannediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

‘KEŞKE CUMHURBAŞKANIMIZ 'AL SANA ARAÇ VERİYORUM' DEMESEYDİ’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Alem-i ibret için aracı iade ediyorum' diyerek kendisine tahsis edilen makam aracını iade eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e yeni bir makam aracı vermesini eleştirdi. Arınç şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımıza saygımız sonsuzdur ama keşke sayın Cumhurbaşkanımız onun bu sözü üzerine 'Al, ben sana bir araç gönderiyorum. Onlara inat bundan sonra buna bineceksin.' demeseydi. Çünkü iki arada bir derede kaldığını düşünüyorum. Diyanet İşleri Başkanı böyle bir beyanda bulunduysa bize zorlamak düşmez. Kararına saygı duymak gerekir. Ama Cumhurbaşkanımız da 'Birileri onun itibarıyla oynadı, ben o itibarı fazlasıyla teslim edeceğim.' diye düşünüyor. İki düşünce de bence haklı ama burada tercihim Diyanet İşleri Başkanı’nın tavrından yana." (CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu HDP'yi hedef göstermeye devam etti

SONRAKİ HABER

Dünyayı yaşanılır kılmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...