04 Haziran 2015 15:59

Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin

Paylaş

Türkiye edebiyatının usta yazarlarından biri olan Aziz Nesin doğumunun 100. yılında anılıyor.

DEPO’da 9 Haziran’da açılacak olan “Ömrüne Sığmayan Adam” sergisi, Aziz Nesin’i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıkları açısından daha yakından tanımak ve değerlendirmek amacıyla düzenlendi. Sergi, Aziz Nesin’in yazılı ve görsel arşivine geniş yer ayırıyor. Nesin Vakfı tarafından organize edilen serginin birincil amacı, günümüz Türkiye’sinde Aziz Nesin’i kendisine yüklenen değil; oluşturduğu ve yaşattığı değerlerle tanımak ve tanıtmak.

MEMLEKETE AZİZ NESİN’İN GÖZÜNDEN BAKMAK

“Ömrüne Sığmayan Adam” sergisi, Aziz Nesin’i anlatmanın yanı sıra; onun tanıklık ettiği tarihi sözlü, görsel ve yazılı belgelerle izleyiciye aktarmayı ve çeşitli tartışma platformları açmayı hedefliyor. 6-7 Eylül olayları, Sivas Katliamı gibi Türkiye’nin yakın tarihinde iz bırakan olaylara, Türkiye’de sanat, edebiyat ve politika alanına Aziz Nesin’in gözünden bakma, Aziz Nesin’i bilindik klişelerin ötesinde tanıma olanağı sunuyor. Aziz Nesin’in yaşamı süresince ortaya çıkardıklarının yanı sıra, ömrüne sığdıramadığı işleri de sunuluyor. Sergide Fatih Pınar ve Burcu Kolbay tarafından hazırlanan, Nesin Vakfı öğrencileri ve çalışanlarıyla yapılan video-röportajları temel alan “Aziz Nesin Yaşıyor” belgeseli ile Nesin Vakfı fotoğrafları da yer alıyor.

Sergi içeriği, Nesin Vakfı arşivinde korunan çeşitli kaynaklardan derlenen belge ve yayınlardan, Aziz Nesin’in güncelerinden, mektuplarından, notlarından, yayımlanmış ve yayımlanmamış eserlerinden, onun üzerine yapılan yazı-çizilerden, fotoğraf, karikatür, afiş ve benzeri çeşitli görsel malzemelerden, biriktirdiği, kullandığı objelerden ve metinlerden oluşuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adalet okulu MUSİAD’A peşkeş çekildi iddiası

SONRAKİ HABER

Nuri İyem Resim Ödülü Şule Acar’a verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa