04 Haziran 2015 13:26

Türk Metal’in son çırpınışları

Paylaş

Çağlar KAZAK
Bolu

Bolu’da Arçelik işçilerinin Türk Metal’den istifaları sürüyor. Geçtiğimiz pazar günü Karaçayır Mahallesi’nde bulunan pazar yerinde toplanarak istifa sürecini başlatan işçiler, mücadelelerinin Türk Metal üyesi bir işçi kalmayana kadar süreceğini dile getirdiler.

Hummalı bir çalışma içinde olan işçilerdeki coşku ve heyecan gözle görünür halde gelmiş. İleriye attıkları her adımla birlikte birbirlerine daha çok kenetlenen işçiler, gelişmeleri sık sık gerçekleştirdikleri telefon görüşmeleri ve iş sonlarında yaptıkları toplantılarda ortak kararlar alıp işe koyuluyorlar. Bir yandan istifaları hızlandırmaya çalışan işçiler, bir yandan da Türk Metal’in yaydığı bilgi kirliliği ile mücadele ediyor.

Görüştüğümüz işçiler Türk Metal yöneticilerinin “İstifa edenler geri geldi, bu iş bitti herkes Türk Metal’e döndü, istifa eden sadece 50 kişi onlar da pişman” gibi yalanlarla işçilerin moralini bozmaya ve kafa karıştırmaya çalıştığını kaydetti. 

Görüşlerini aldığımız bir başka işçi ise sendikacıların istifaları engellemek için her türlü yola başvurduğunu, sosyal medya da sahte profiller açarak bilgi kirliliği yarattığını anlattı. Şimdiye kadar onlarca sahte profil tespit ettiklerini o hesaplardan yazılanların ciddiye alınmadığını dile getiren işçi, “Türk Metal yöneticileri, şef takımı artık sırtımızdan geçinemeyecek o yüzden bu kadar yalana başvuruyor diyen işçi, bizim aidatlarımızla oteller dikenler, bizim paramızla bizi ezmeye kalkanlar, sendikacılık değil çetecilik yapanlara ders veriyoruz. O yüzden böyle telaşlılar o yüzden bu denli panik oldular” diye konuştu. Bir diğer işçi de bu yalanların Türk Metal’in son çırpınışları olduğunu söyledi. 

“İstifa sürecinden sonra başka bir sendikaya geçecek misiniz, yolunuza nasıl devem edeceksiniz?” diye sorduğumuz işçiler, şimdiye kadar hiçbir sendikayla görüşmediklerini, istifaları tamamladıktan sonra buna karar vereceklerini belirtti. 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da HDP aracına silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

‘Birliğimizi daha da geliştireceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...