04 Haziran 2015 13:15

Sendikal harekette yeni bir dönem açıldı

Paylaş

DERİTEKS Başkanlar Kurulu toplantısının ardından sonuç bildirgesi yayımlandı. Seçimlerin, işçileri siyasi iktidardan beklentilerinin arttığı dönemler olduğu belirtilen bildirgede, “İşçilere ve emekçilere geldiğinde ‘Kaynak yok’ denilmesi ancak devletin tüm kurumlarında görülen lüks, müsrif ve savurgan harcamalardan kaçınılmaması halka bakış açısını göstermektedir. Ülkemizdeki en zengin yüzde 1’lik kesimin toplam servetten aldığı pay ilk defa geri kalan yüzde 99’u geçmiştir. Eşitsizliği ve adaletsizliği bugünkü siyasi ve ekonomik politikalar oluşturmaktadır” denildi. Emek eksenli politikaların uygulanması gerektiğine dikkat çekilen bildirgede “Seçim barajları antidemokratik bir uygulama olarak tüm toplum kesimlerinin kendilerini Mecliste ifade edebilmelerinin önünde engeldir ve demokrasinin bir gereği olarak kaldırılmalıdır” denildi. Sendikal barajlara da vurgu yapılan bildirge şöyle devam etti: “Sendikal yasaklara örgütlenme haklarını kısıtlayan tüm saldırılara karşı tüm emek kesimlerini daha güçlü birlikler temelinde birleşmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.” 

Metal direnişinin de değerlendirildiği bildirgede, şu ifadelere yer verildi: “Yeni dönemde sendikal mücadelenin çok farklı boyutlarda ilerlemesi yeni mücadele yöntemlerini yaratması kaçınılmaz görünmektedir. Sendikal hareketin bu anlamda fiili ve meşru zemin üzerinden mücadele yöntemlerine başvurması ve sınıfı örgütleme iddiasını güçlendirmesi gerekmektedir.”

İzmir SF Deri’de süren örgütlenme çalışmasını engellemek isteyen patronun her türlü baskıyı hayata geçirdiği kaydedilen bildirgede, baskılara karşın mücadelenin süreceği ifade edildi. Ayrıca, Cumhuriyet gazetesine yönelik baskıların hatırlatıldığı bildirgede, Türkiye’de son dönemlerde gazetecilere yönelik baskıların arttığı kaydedildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hak-İş de imzayı attı

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da HDP aracına silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...