04 Haziran 2015 13:02

Feribot faciası davasında sona geliniyor

Paylaş

İstanbul Sirkeci’deki feribota binmek üzereyken denize düşen otomobilde bulunan 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz ve anneannesi Şaziye Güleren’in ölümüne ilişkin görülen davada Cumhuriyet Savcısı Taner Tabel mütalaasını açıkladı.

Dosyada bulunan 3 rapordan, 1 ve 3’üncü raporları dikkate aldığını belirten savcı, sanıklardan geminin kaptanı Erkan Atalay İm’in ‘asli kusurlu’ olduğunu, diğer sanıklar çımacı (İskeledeki görevli) Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar (Gemideki görevli) hakkında ise dosya içeriği doğrultusunda beraatlerini istedi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya savcı Taner Tabel esasa ilşkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada, kazaya ilişkin 3 ayrı bilirkişi raporu alındığına vurgu yapılarak, birinci ve üçüncü raporlara itibar edildiği, ceza yargılamasında yüzdelik ya da oran sistemi kullanılmadığı için, değerlendirmenin ‘asli’ ve ‘tali’ unsurlar üzerinden yapıldığı kaydedildi. Mütalaada, dikkate alınan iki bilirkişi raporuna göre gemi kaptanı olan tutuksuz sanık Erkan Atalay İm’in ‘asli kusurlu’ sayılması gerektiği belirtildi. Buna göre, Atalay hakkında “Taksirle birden fazla insanın ölümüne ya da yaralanmasına neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıklar çımacı Levent Dönmez ve usta gemici Özay Yaşar’ın ise beraati istendi. Mütalaada, ikinci bilirkişi raporunda yüzde 45 kusurlu gösterilen, anne Gülseren Yılmaz hakkında herhangi bir yoruma yer verilmedi.(İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ebru Torun davasında sanığa müebbet hapis cezası

SONRAKİ HABER

Hak-İş de imzayı attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...