04 Haziran 2015 11:55

Buldan: Ağrı'dan Bingöl'e tüm provokasyonları AKP teşvik etti

Ağrı'yla başlayan ve en son dün Bingöl'le devam eden provokasyonların ve HDP'ye dönük saldırıların başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet yetkililerinin söylemleri ile teşvik edilen güçlerce gerçekleştirildiğini belirten İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı yaptı.

Paylaş

Dün Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Serpmekaya (Alpîran) köyünün Nevalakamış mıntıkasında akşam üzeri köyüne giden HDP anons aracı şoförü Hamdullah Öge'nin silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesini değerlendiren İmralı Heyeti üyesi ve İstanbul Milletvekilli adayı Pervin Buldan, saldırıların "AKP'nin tahrik ve kışkırtıcı açıklamalarıyla" bağlantılı olduğunu söyledi. 

2 aylık seçim çalışmaları sürecinde başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet yetkililerinin yaptığı miting açıklamalarından hemen sonra HDP'nin hem seçim bürolarına hem de il ve ilçe teşkilatlarına yönelik saldırıların gerçekleştiğini hatırlatan Buldan, "Aslında Ağrı'yla başlayan ve en son dün Bingöl ile devam eden tüm bu saldırılar başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet yetkililerinin insanları teşvik etmesiyle gerçekleşen saldırılardır" dedi. 

'AKP'NİN KIŞKIRTICI AÇIKLAMALARIYLA GERÇEKLEŞİYOR'

HDP'nin Adana ve Mersin il örgütü binalarına yapılan saldırıları da değerlendiren Buldan, şunları aktardı: "Adana ve Mersin'de il ve ilçe teşkilatlarımıza yapılan bombalı saldırılarda da ölümler yaşanabilirdi. Fakat, halkımızın ve tabanımızın sağ duyusu sonucunda çok büyük bir provokasyon içerisine girilmedi. Dün, Bingöl'de seçim arabamızı süren bir arkadaşımız infaz edildi. Dolayısıyla, tüm bunlar AKP'nin tahrik ve kışkırtıcı açıklamalarıyla gerçekleşen saldırılardır." 

PROVOKASYONLARA KARŞI SAĞDUYU ÇAĞRISI 

Halkı provokasyonlara karşı sağduyulu olmaya çağıran Buldan, "Seçimlere 2 gün kala AKP ve sistemin özellikle HDP ve HDP'ye gönül verenleri bu tür provokasyonların içerisine çekmek istiyorlar. Ama halkımız, bir kez daha sağ duyulu olmalı ve onların oyun ile provokasyonlarına asla gelmemeli" diye konuştu. 

Yapılan saldırıların arkasında AKP'nin HDP'nin büyümesini hazmedemeyen bir anlayışın olduğunu dile getiren Buldan, "Dolayısıyla bugün anketlerde de AKP'nin oylarında düşüş HDP'ninkiler de ise yükseliş var. Bütün bunlar AKP ve AKP yetkililerini ne yazık ki bu tür saldırgan tutum içerisine çekmeye çalışmakta" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kamp Armen’de hâlâ iade yok

SONRAKİ HABER

MİT TIR'larına yapılan baskından yeni görüntüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...