04 Haziran 2015 11:18

Akdoğan: Biz iktidar olmazsak herkes her şeyini kaybeder

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç'ın 'Biz olmazsak çözüm süreci olmaz' sözlerinden sonra, '8 Haziran'da AKP iktidar değilse çözüm sürecinin ruhuna Fatiha' dedi. Akdoğan, AKP'nin iktidar olmaması halinde 'herkesin her şeyini kaybedeceğini' söyleyerek, üstü örtülü tehditte bulundu.

Paylaş

Seçim kampanyası başladığından beri HDP'yi hedef alan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçime üç gün kala söylemlerinin dozunu artırdı. Basın kurumlarının temsilcileri ile Ankara'da bir araya gelen ve HDP'yi hedef alan Akdoğan, "8 Haziran'da Ak Parti iktidar değilse, çözüm sürecinin ruhuna Fatiha" dedi. 

AKDOĞAN TEHDİT ETTİ

Konuşmasında AKP'ye yönelik ilginin azalmasını, "Vatandaş, 'Nasıl olsa kazanıyor' diyordu" sözleriyle dile getiren Akdoğan, AKP'nin kaybetmesinin de "herkesin her şeyini kaybetmesi" anlamına geleceğini savundu. Akdoğan, şöyle devam etti: "Bu sefer 1-2 puan bile çok hayati. Bir anda herkes her şeyini kaybeder. Bunu millet son hafta anlamaya başladı. Bundan dolayı, 'uyuyan dev uyandı' diyorum. Şimdi barajı geçerlerse koalisyon ihtimali olur diye bir kaos planı var." "HDP kullanılan bir obje" ifadelerini kullanan Akdoğan, "8 Haziran'da Ak Parti iktidarda değilse, çözüm sürecinin ruhuna Fatiha. Kim yapacak? Ak Parti iktidara gelemezse koalisyon falan olmaz, hükümet kurulamaz. Türkiye her şeyini kaybeder. HDP'nin güçlenmesi demokratik siyasetin güçlenmesi anlamına geliyor mu; bence gelmiyor" şeklinde konuştu. 

AKDOĞAN HDP'Yİ DÜŞÜNÜYORMUŞ!

Konuşmasında siyaset yaptırılmayan DTP eski Eş Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın durumunu bir kez daha kullanan Akdoğan, "Şimdi Nuretttin Demirtaş, bu çizgilerdeki partilerden bir tanesinin genel başkanıydı. Genel başkanlıktan sonra Kandil'e gitti. Bu demokrasiye inancı sorgulayan bir şey. Sen daha ne olacaksın arkadaş? Bir partinin genel başkanı olmuşsun sonra dağa çıkmışsın. Peki, Selahattin Demirtaş'ın çıkmayacağının garantisi var mı 6 ay sonra? Bu HDP aile şirketi mi arkadaş! Sen 'padişah' diyorsun, Cumhurbaşkanı'na her türlü yakıştırmayı yapıyorsun. Bu HDP babanızın malı mı, aile şirketi mi, babadan oğula mı geçiyor, abiden kardeşe mi geçiyor? Bir abin genel başkan, bir sen genel başkansın. İşinize geldiği zaman dağa çıkıyorsunuz, işinize geldiği zaman genel başkan oluyorsunuz" şeklinde konuşması dikkat çekti. 

Dün Şırnak'ta yapılan operasyon sonrasında "Devlet her türlü tedbiri alacaktır" diyen Akdoğan, "HDP postacılık yapan bir yapı, etkisiz eleman" ifadelerini kullandı. "Silah bıraktırma gücü olan aktör İmralı'dır" diyen ve Öcalan'ın devre dışı bırakılmaya çalışıldığını savunan Akdoğan, "Ak Parti'yi devirmeyi amaçlayan bu oyun, çözüm sürecini bitirmeyi amaçlamaktadır" sözleriyle de AKP'ye yapılan muhalefetin çözüm sürecine karşı yapıldığını savundu. Bülent Arınç'ın, "Süreci biz bitirdik" sözlerine rağmen, "Ben birkaç ay içinde çözüm sürecinin çok iyi bir noktaya ulaşacağını tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulunan Akdoğan, sözlerini, "Baktılar ki süreç ilerliyor, bundan dolayı aktörleri devre dışı bırakıp süreci bozmak, yeni aktörleri devreye sokmak istiyorlar" şeklinde sürdürdü. 

HDP'YE İNEK BENZETMESİ

HDP'ye oy veren milyonlarca insanın iradesini hiçe sayarak, "HDP'nin aldığı oy şaibelidir" diyen Akdoğan, kendisinin hiç kimsenin Kürt sorununu konuşamadığı dönemlerde meseleyi yazan isimlerden biri olduğunu savundu. Akdoğan, "Biz vatandaşı kimseye ezdirmeyiz. Barajı geçerse şöyle olur, böyle olur, bunların tehditlerine pabuç bırakacak halimiz yok. Bunlar çiçek çocuk muamelesi görmeye alışmışlar, öpeceksin, koklayacaksın. Kutsal inek misin sen? Nesin? Seni hep pohpohlayacak mıyız? Kandil açıklama yapıyor. Nedir arkadaş; dağdan gelip bağdakini mi kovacaksınız? Bugün zulmeden bir örgüt var. Bir sesinizi yükseltin ya, bir sesiniz çıksın. Deyin ki 'örgüt bana zulmediyor, baskı uyguluyor'" sözleriyle hem Kürtlerin korktuğunu ima etti hem de HDP'ye hakaret etti. 

ERDOĞAN MİTİNG YAPMIYORMUŞ!

Akdoğan, Cumhurbaşkanının seçim mitinglerini yapmasını da, "Cumhurbaşkanı'nın halkla buluşması, seçimin içine girmesi söz konusu değil. Kampanya nasıl başladı? Demirtaş, 'Başkan seçtirmeyiz' dedi. Niye yaptı bunu? 'Karşı mahalle gelin beni kullanın'. Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulmuş bir kampanya var. Cumhurbaşkanı'nın eli armut toplamıyor, kendini savunur. Yani Kasımpaşalı Erdoğan kendini savunmayacak mı, savunur. Savunma hakkını kullanıyor" sözleriyle savundu. 

Akdoğan kullandığı milliyetçi söylem nedeniyle MHP'den kendilerine yönelik bir kayma olduğunu söyledi. 

AKP'nin seçime hile karıştıracağı söylemlerine karşılık, paralel yapıyı suçlayan ve bunların seçime hile karıştıracağını savunan Akdoğan, "Takviye birlikler kaydırıldı, hem asker hem polis. Sandık başlarında da teşkilatımız ciddi önlemler alacak" şeklinde konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

İmzasız bildiri dağıtan AKP'lilere suçüstü!

SONRAKİ HABER

Mustafa Ata’dan ‘Yazı-Beden’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa