09 Ağustos 2011 08:24

Dersimli gazeteciler Vali’ye tepkili

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in Tunceli’yi ziyareti sırasında halkı şikayet eden Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’in sözlerinin tepki çekmesi üzerine basını suçlaması, Tunceli Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınandı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Cemiyet, Tunceli Valiliği tarafından gö

Dersimli gazeteciler Vali’ye tepkili
Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in Tunceli’yi ziyareti sırasında halkı şikayet eden Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’in sözlerinin tepki çekmesi üzerine basını suçlaması, Tunceli Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınandı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Cemiyet, Tunceli Valiliği tarafından görevini yapan gazetecilere yönelik açıklamayı bir talihsizlik olarak değerlendirdi ve Valinin bu tutumunu kınadı.

Bakan Fatma Şahin ve Vali Mustafa Taşkesen ile ölüm orucu eylemcisi Hüsnü Yıldız arasında geçen diyalogların gazeteciler tarafından görüntülendiğini ve haberinin yapıldığını aktaran Cemiyet, Vali Taşkesen’in, Bakan ile ölüm orucu eylemcisi arasında geçen diyalog sırasında araya girerek söylediği “efendim Tunceliler anayasa değişikliliğine filan pek destek vermiyorlar. Özgür anayasayı pek sevmiyorlar. Zaten referandumda en fazla hayır oyu veren ildir” sözünü kullanarak Tuncelilerin Anayasa referandumu sırasında ortaya koyduğu iradeyi eleştirdiğini ve düşüncelerini dile getirdiğini hatırlattı. Bir gazetecinin görevinin de yaşanan bütün gerçekleri hiçbir ekleme yapmadan kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla haberleştirmek olduğuna dikkat çeken Cemiyet, Vali Taşkesen’in sarf ettiği sözlerin basında yer almasının ardından Tunceli Valiliği’nin resmi İnternet sitesinde “Bakanımızın Ziyaretinin Medya Yansımaları ve Zorunlu Bir Açıklama” başlığıyla bir yazı yayımlandığını dile getirdi.

Bu açıklamada Vali Taşkesen’in sözlerinin bir şikayet değil, olsa olsa dost sitemi olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildiğini belirten Cemiyet, ayrıca Valilik açıklamasının son bölümünde yer alan ifadelerde de görevlerini yapan gazetecilerin dolaylı olarak ‘vicdansız’ olarak değerlendirildiğini ifade etti.

VALİ SÖZLERİNİN ARKASINDA DURSUN

“Dost sitemleri güler yüzle anlatılsa bile bu denli önemli cümlelerin basın karşısında sarf edilmemesi gerektiğini Sayın Vali çok iyi bilmektedir. Keza bunun bir dost sitemi mi yoksa Sayın Valinin içindeki gerçek duygular mı olduğu konusunu da haberi okuyan, izleyen ve dinleyenlerin taktirine bırakıyoruz. Sayın Vali; halkın özgür iradesi ile verdiği kararı eleştirdiği bu cümlelerin arkasında durmak yerine gazetecilerin yaptığı doğru haberi eleştirmeyi tercih etmiştir” diyen Cemiyet, Tunceli Valiliği tarafından görevini yapan gazetecilere yönelik bu açıklamayı bir talihsizlik olarak değerlendirdiklerini ve valinin bu tutumunu kınadıklarını açıkladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sermaye medyası Londra'yı nasıl görüyor?

SONRAKİ HABER

12 bin yerine 82 kişi atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...