04 Haziran 2015 08:47

2. Ulusal Oyun Yazarlığı Sempozyumu Kocaeli’de yapıldı

6 yıl aradan sonra yine Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan 2. Ulusal Oyun Yazarlığı Sempozyumu, iki gün sürdü.

Paylaş

6 yıl aradan sonra yine Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılan 2. Ulusal Oyun Yazarlığı Sempozyumu, iki gün sürdü.

Sempozyumda “Geçmişten Günümüze Türk Tiyatrosunda Söylem”, “Çağdaş Oyun Yazarının Yeni Kavramları”, “Oyun Yazarı ve Yaratıcılık Sorunları” ve “Yeni Oyun Yazarının Mirası” başlıkları altında oyun yazarlığı tartışıldı.

Sempozyuma Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve diğer fakülte akademisyenlerinin yanı sıra Prof. Dr. Murat Tuncay, Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. Semih Çelenk, Prof. Dr. Beliz Güçbilmez, Prof. Dr. Erhan Tuna, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı, Yrd. Doç. Bünyamin Aydemir, Yrd. Doç. Dr. Nil Ünlü Aycıl, Yrd. Doç. Dr. Müşerref Akdoğan da katıldı.

Gökhan Aktemur, Turgay Doğan, Firuze Engin, Irmak Bahçeci, Özlem Lale ve Zeynep Kaçar, “Yeni Türk Tiyatrosu” başlıklı panelde, oyun yazarlığına ilişkin düşüncelerini ve kendi yazarlık serüvenlerini paylaştılar. Gökhan Erarslan’ın da katılımcılarla bir söyleşi gerçekleştirdiği sempozyumda, Prof. Dr. Murat Tuncay, Prof. Dr. Erhan Tuna, Prof. Dr. Hülya Nutku ve Yrd. Doç. Dr. Erbil Göktaş’ın oluşturduğu sonuç bildirgesinde sempozyum boyunca saptanan sorunlara çözümler önerildi. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sema Göktaş, sempozyumun üçer yıllık aralarla yapılmasını planladıklarını belirtti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Alternatif G7 Zirvesi: 'Kapitalizm yamyamların düzenidir'

SONRAKİ HABER

Tuncel: AKP’nin eş başkanları bıyıklı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...