04 Haziran 2015 08:30

Aydın'da da Demirtaş ve HDP'yi karalayan afişler dağıtıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP'yi hedef alıp karalayan imzasız afişler İstanbul'un ardından Aydın'da da ortaya çıktı.

Paylaş

İstanbul'dan sonra Aydın'da da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP'yi hedef alan imzasız el bildirileri dağıtıldı.

Aydın'ın Efeler, Germencik, Sultanhisar, Söke, Kuşadası, Köşk ve Nazilli ilçelerinde üzerinde Demirtaş'ın fotoğraflarının bulunduğu "Dinsiz olan bir milletin batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır. HDP İslam'a savaş açtı" gibi ifadelerin yer aldığı afişler dağıtıldı. Demirtaş ve HDP'yi suçlayıcı ve karalayıcı ifadelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'yi hedef alan söylemleriyle benzer olması ise dikkat çekti.

Duruma ilişkin bilgi veren HDP Aydın İl Eşbaşkanı Pınar Akpınar, bir HDP'linin il binalarına gelerek kendilerine birilerinin HDP'ye karşı bildiriler hazırlamak istediğini ve bunun için bazı matbaalar ile görüşmeler yaptığını ancak birçok matbaanın buna yanaşmadığını belirtmesi üzerine durumu araştırmaya başladıklarını söyledi.

HDP'nin Aydın'da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirdiği mitingi hazmedemeyen AKP'nin, HDP'yi karalamak için söz konusu bildiriyi hazırladığını belirten Akpınar, Aydın'ın bazı noktalarında bildirilerin dağıtıldığını kaydetti. Bildirilerin HDP'nin oyunu düşürmeyeceğini aksine daha da güçlendireceğini vurgulayan Akpınar, "AKP'liler, HDP adaylarının ve HDP'lilerin düşüncelerinin nasıl yayıldığını görüyor ve AKP'nin sona geldiğini fark ediyorlar. Yalnızca Selahattin Başkan hakkında karalama çalışması yapılmış ve bildiride matbaanın da imzası yok. Bunu gizliden yapıyorlar çünkü kitlenin tepkisini alacaklarından korkuyorlar. Bu bildiriler bizim oylarımızı çoğaltacak. AKP'nin karalamaya çalıştığı her kişiye kitleler dört elle sarılıyor" diye belirtti.

Akpınar, HDP'yi ve Demirtaş'ı karalamaya yönelik hazırlanan bildiriler ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Bazı görgü tanıkları ise bildirilerin AKP'liler tarafından dağıtıldığını iddia etti. (Aydın/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'deki 'yasa dışı dinleme' operasyonunda 27 kişi adliyeye sevk edildi

SONRAKİ HABER

Alternatif G7 Zirvesi: 'Kapitalizm yamyamların düzenidir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...