09 Ağustos 2011 08:18

Sermaye medyası Londra'yı nasıl görüyor?

İngiltere’nin başkenti Londra’da, geçtiğimiz Perşembe günü bir gencin polis tarafından katledilmesinin ardından başlayan ve büyüyen  gösteriler 4 gündür devam ediyor. Protestoların Londra dışında Manchester, Birmingham, Bristol, Liverpool gibi kentlere de sıçradığı belirtiliyor.Londra’da yağmacılıkla

Sermaye medyası Londra'yı nasıl görüyor?
Paylaş

Londra’da yağmacılıkla suçlanan göstericilere polis vahşice saldırılarda bulunuyor. Gençlerin işyerlerini soyduklarını ileri süren Batı medyası ise gelişmelerden endişeli ve polise daha sert müdahale etme çağrısında bulunacak manşetler atıyor.

Batı medyası polisin pasif kaldığını ileri sürerek  polisin hiçbir şey yapmadan kordon oluşturarak beklediğini ileri sürüyor. Göstericileri saldırgan olarak niteleyen Batı medyası, gençlerin, polislerin pasifliğinden yararlandığını ve bunun daha da saldırganlaşmalarının önünü açtığını ileri sürdü.

Türkiye’de de Zaman Gazetesi atlı polislerin eylemleri kontrol altına alamamasını eleştirerek polisin pasif bekleyişte olduğunu ileri sürdü. Göstericileri terörist olarak nitelemekten çekinmeyen Cihan Haber Ajansı gösterilerin nedenlerini ve sosyo-ekonomik koşulları görmezden gelerek kundaklama faaliyetlerini öne çıkarttı.

HALK ÇETE, POLİS BAŞARISIZ

Halkı çete olarak suçlayan Cihan Haber Ajansı polis sayısını yetersiz bulduğunu ve sorunun şiddetle çözülmesini seçenek olarak ortaya çıkardı. Polisin “başarısız” bir performans çizdiğini belirten ajanslar polisin çizdiği başarısız portrenin, gelecek yıl yapılacak Olimpiyat Oyunları’nda “güvenlik endişesi” oluşturabileceği endişesini dile getiriyor. Tottenham’da başlayan olayların başlangıç nedeni sayılan Mark Duggan’ın öldürülmesi olayı ise medya organlarınca iddia olarak nitelenmekten öteye gitmedi. Siyahi toplum arasında çok sevilen ve saygın bir yeri olduğu belirtilen 29 yaşındaki Muggan’ın, bir olay sonucu yakalanıp polis tarafından başına kurşun sıkılarak yaşamını yitirmesi karşısında halkın protestolar yapmasını türlü yaftalarla niteleyen Batı ve Türkiye’deki sermaye medyasının Suriye'de demokrasi havarisi kesilmesi de ayrı bir çelişki olarak öne çıkıyor.  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Radikal Gazetesi kapanıyor mu?

SONRAKİ HABER

Dersimli gazeteciler Vali’ye tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...