04 Haziran 2015 06:01

Seçim güvenliği için önlem alınması Yeni Şafak'ı rahatsız etti

Yeni Şafak gazetesi, bugünkü manşetinde seçim güvenliğini sağlamak için uzun süredir çalışma yürüten ‘Oy ve Ötesi’ni hedef gösterdi.

Paylaş

Yeni Şafak gazetesi, bugünkü manşetinde seçim güvenliğini sağlamak için uzun süredir çalışma yürüten ‘Oy ve Ötesi’ni hedef gösterdi.

Yeni Şafak’a göre “Doğan Grubu, Paralel ve Geziciler” seçimlere şaibe karıştırmak için algı operasyonu yapıyor.
Oy ve Ötesi grubu da “sosyal medya üzerinden örgütlenerek devasa salonlarda yüzlerce kişiye adeta ‘manipülasyon’ eğitimleri veriyor.”

Yeni Şafak’a göre Türkiye dünyanın en güvenilir seçim sistemine sahip ülkelerden biri. Oy ve Ötesi ise Avrupa ve Amerikan fonlarıyla Türkiye'yi Ukrayna ve Gürcistan gibi sunmak istiyor!

‘ARKASINDA SOROS VAR’

Yeni Şafak’ın haberinde şu ifadeler kullanılıyor: “Mart 2014'te gerçekleştirilen yerel seçimlerde, İstanbul ve Ankara'da sandık gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar Türkiye'nin Oyları adıyla bir araya geldi. Bir Ortak Nokta projesi olarak gündeme gelen Türkiye'nin Oyları'yla, gönüllü faaliyetlerin yurt geneline yayılması hedeflendi. Uluslararası para spekülatörü George Soros'un yürüttüğü çalışmaların Türkiye'deki uzantılarından olan Ortak Nokta, 'Değişimi Başlat' mottosuyla hareket ediyor. Oluşumun liderliği Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Anadolu Genç Girişimciler Derneği'nin Genel Sekreterliği Süleyman Diker tarafından yürütülüyor.”

Oy ve Ötesi’nin sosyal medyada organize olmasını “Sosyal medya üzerinden kaos planı” ara başlığıyla veren Yeni Şafak’a göre Türkiye Barolar Birliği, İstanbul Barosu, Antalya Barosu, Muğla Barosu, İstanbul Hepimizin, Babıhayal ve Denge ve Denetleme Ağı, Oy ve Ötesi’ni destekleyerek negatif algı çalışması yapıyor.

Oy ve Ötesi’nin yaptığı ‘sandık gözlemcisi olun’ çağrısından rahatsız olan Yeni Şafak, gönüllülere müşahitlik eğitimi verilmesini 'manipülasyon eğitimi' olarak tanımlıyor.

Yeni Şafak’a göre “Seçim gecesi ve sonrası şaibe algısı yerleştirmek isteyen şebekenin yol haritası” ise şöyle:
“* Seçim sabahı sandık kurullarına kendi elemanlarını müşahit olarak sokmaya çalışacaklar.
* Gün içerisinde gelişmeleri manipüle ederek sosyal medya ağları ile paylaşacaklar.
* Sandık sonuçları tutanaklara geçirilirken her türlü itiraz ve tartışmalar kameraya alınacak, köpürtülecek ve işbirliği içerisindeki medyaya servis edilecek.
* 31 Mart'ta bazı tutanakları tahrif ederek yayınlayan gruplar aynı sahteliği 7 Haziran'da da yapması bekleniyor.
* Üyeler, tüm stratejilerini HDP'nin barajı geçmesi üzerine kurdular, sandıklar açılır açılmaz bu yönde propaganda yapacaklar.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP medyasının manşetlerinde yine HDP var

SONRAKİ HABER

Madenci tazminatları ödemesi Erdoğan'ın mitingiyle aynı güne denk geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa