04 Haziran 2015 04:53

'Öğe araçtan indirildi, işkenceye uğradı, kurşuna dizildi'

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Karahamza köyünde HDP seçim aracının şoförü Hamdullah Öğe'nin araçtan indirildiği, işkence edildiği ve kurşuna dizildiği belirtiliyor.

Paylaş

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, Şoför Hamdullah Öğe'nin ölümüyle sonuçlanan, HDP seçim aracına yönelik saldırının detayları ortaya çıktı. HDP Bingöl Milletvekili Adayı Serhat Gümüş'ün otopsi savcısından aldığı bilgilere göre katledilen Hamdullah Öğe'nin vücudunda 30'dan fazla mermi izi var.

HDP seçim aracının şoförü Hamdullah Öğe'nin katledildiği olayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Bingöl'de HDP'ye hakaretler yağdırdığı mitingin ardında meydana gelmesi dikkat çekerken, alınan bilgilere göre, akşam saatlerinde seçim çalışmasına çıkan Öğe ve beraberinde bulunan bir grup HDP'li, Karahamza köyüne doğru yola çıktı.

Yol üzerinde bulunan Sermetaş köyünde HDP'lileri indirdikten sonra Öğe, araçta tek başına köye doğru yola çıktı. Köyden 3 kilometre kadar uzaklaştıktan sonra Öğe'nin içerisinde bulunduğu HDP seçim aracı, kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Araca karşı yönünden yapılan silahlı saldırıda, aracın ön camına ve diğer bölgelerine çok sayıda kurşun isabet etti.

Araçta kan izi bulunmazken, Öğe'nin vücudunda da kırıklar mevcut. Öğe'nin araçtan indirilip, işkenceye uğradığı ve daha sonra kurşuna dizildiği tahmin ediliyor.

Görgü tanıkları, araçtan yaklaşık 50 metre kadar uzaklıktaki bir taş yığınının içerisinde cansız bedeni bulunan Öğe'nin çenesinde ve kolunda kırıklar olduğunu, boyun kısmı başta olmak üzere vücudunun farklı yerlerine onlarca kurşun isabet ettiğini belirtiyor. Öğe'nin vücudunun büyük kısmının parçalandığı belirtildi.

ÇAPRAZ ATEŞE ALINDI

Eğitimli iki köpek eşliğinde cinayet mahalline ulaşan ekipler, askeri yetkililerden olaya dair bilgiler aldıktan sonra çalışmalarına başladı. Saldırının gerçekleştiği karayolu üzerinde ve Öge'nin infaz edilmiş halde bulunduğu yol kenarındaki kayalık alanda eğitimli köpekler eşliğinde yapılan incelemelerde çok sayıda boş kovan tespit edildi.
Tespit edilen kovanlar numaralandırılarak fotoğraflandı. Yine bulunan boş mermi kovanları arasındaki mesafeleri de ölçen ekiplerin ilk tespitlerine göre, Öge'nin bulunduğu araç seyir halindeyken çapraz ateş altına alındı. Sıkılan onlarca kurşunun arabanın ön ve sol yan tarafına isabet etmiş olması bu bulguyu güçlendirdi.

Olay yerine giden HDP'liler ve yurttaşlar tarafından cansız bedeni battaniyeye sarılan Öğe, Karlıova Devlet Hastanesi morguna getirildi. Öğe'nin cenazesinin getirildiği hastaneye, çok sayıda çevik kuvvet polisinin getirtilmesi ve bunların hastane morgunun kapısına kadar konumlandırılması halk tarafından tepki ile karşılandı. Burada savcılık tarafından incelenen Öğe'nin cenazesi, daha sonra otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

HDP Bingöl adaylarının da eşlik ettiği Öğe'nin cenazesi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından tekrardan Karlıova'ya getirildi.

30'UN ÜZERİNDE KURŞUN

Otopsi sonuçları henüz açıklanmazken, cenaze ile birlikte Erzurum'a giden HDP Bingöl Milletvekili Serhat Gümüş'ün otopsiye giren savcıdan aldığı bilgilere göre, Öge'nin vücudunda 30'un üzerinde kurşun izi tespit edildi. Kurşunların birçoğunun ise kafatası ve göğüs kısmına isabet ettiği öğrenildi.

Öğe'nin cenazesinin ilçeye girişi sırasında kent esnafı kepenkleri kapatarak cenazeyi karşılamak üzere toplanırken, Öge'nin cenazesi ilçe halkının da katılımı ile kalabalık bir kitle tarafından "Şehid namirin" sloganı ile karşılandı.

BALUKEN: ERDOĞAN'IN MİTİNGİNE KATILMAMANIN KARŞILIĞI

Halkın cenazeyi karşılaması sırasında konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Bingöl'de yapmış olduğu mitingi hatırlatarak, "Bingöl halkı Erdoğan ve AKP'ye dönük tepkilerini Erdoğan'ın mitingine katılmayarak göstermiştir. Bunun karşılığı ise Hamdullah Öğe arkadaşımızın katledilmesi olmuştur. Hamdullah arkadaşımız, iki aylık bir süredir Bingöl'ün tüm ilçe ve köylerini gezerek HDP'nin aktif olarak çalışmasını yürütmüştür. Biz de bu emeğe karşılık olarak kendisini son yolculuğuna uğurlayacağız" dedi.

Baluken'in konuşmasının ardından, Öğe'nin cenazesi oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy ile toprağa verilmek üzere Karahamza köyüne doğru yola çıkarıldı. (Bingöl/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Haseke merkezine saldırıyor

SONRAKİ HABER

Arjantin, kadına şiddete karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...