04 Haziran 2015 04:35

'İran, 15 bin savaşçıyı Suriye'ye gönderdi' iddiası

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Suriye’nin Lazkiye vilayetine gelmesinin ardından yaptığı 'Suriye ordusuyla hazırladığımız, önümüzdeki günlerde yaşanacak sürprize tüm dünya şaşıracak' açıklaması sonrası, İran’dan 15 bin savaşçının Suriye’ye geldiği iddia edildi.

Paylaş

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Suriye’nin Lazkiye vilayetine gelmesinin ardından yaptığı “Suriye ordusuyla hazırladığımız, önümüzdeki günlerde yaşanacak sürprize tüm dünya şaşıracak”  açıklaması sonrası, İran’dan 15 bin savaşçının Suriye’ye geldiği iddia edildi.

Lübnan merkezli yayın yapan The Daily Star’a Lübnanlı bir siyasetçinin verdiği bilgiye göre İran, Irak ve Afganistan’dan toplanan savaşçılar, Şam ve Lazkiye bölgesine getirildi. Savaşçıların İdlip eyaletinde el Kaide’nin Suriye kolu el Nusra Cephesi öncülüğündeki Fetih Ordusu’nun ele geçirdiği bölgelerin yeniden kazanılması için başlatılacak operasyonda yer alacağı konuşuluyor.

OPERASYONUN 2 AMACI VAR

Kasım Süleymani’nin tasarladığı ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın da “tereddütlü bir şekilde kabul ettiği” planın ilk amacının savaş sahasında üst üste yenilgiler alan Suriye ordusunun ve hükümet taraftarlarının moralini yükseltmek olduğu belirtildi. İkinci hedefin ise Haziran ayının sonuna kadar İdlip’te kaybedilen bölgeleri yeniden ele geçirmek olduğu öne sürüldü.

İran’ın, müttefiki Suriye’de elde edeceği başarının Batı’yla sürdürdüğü ve bu ay sonuna kadar uzatılan nükleer görüşmelerde de elini güçlendirmesi amaçlanıyor.

Suriye ordusu son dönemde İdlip ve Palmira gibi merkezlerden askeri kayıpları önlemek için hızlıca çekilmiş, bunun İran’ın tavsiyesi olduğu iddia edilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Davutoğlu'ya: Başkanlık vurgusu yeterince yapılmıyor

SONRAKİ HABER

IŞİD, Haseke merkezine saldırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...