04 Haziran 2015 01:05

AKP’nin cenaze namazını kılalım

Almanya’da YİMPAŞ, Kombassan, Endüstri şirketlerine 30 yıllık emeğini kaptıran ve 'Kefenli Dede' olarak bilinen Hanifi Doğan seçmenlere seslenerek '7 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy vermeyin. Gelin hep birlikte AKP’nin cenaze namazını kılalım' dedi.

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

Almanya’da YİMPAŞ, Kombassan, Endüstri şirketlerine 30 yıllık emeğini kaptıran ve “Kefenli Dede” olarak bilinen Hanifi Doğan seçmenlere seslenerek “7 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy vermeyin. Gelin hep birlikte AKP’nin cenaze namazını kılalım” dedi.

2002 yılından beri şirketlere kaptırdığı parasını kurtarmak için hukuk mücadelesini sürdüren mağdur Hanifi Doğan, 7 Haziran genel seçimlerinde oy kullanacaklara seslendi. Zamanında biriktirdikleri paraları Türkiye’de yatırım yapma iddiasıyla şirketlere kaptırdığını söyleyen Doğan, “Milli görüşten gelen insanlarla birlikteydik. Din adı altında birçok insan parasını kaptırdı. Kimisinin ailesi dağıldı, kimi intihar etti. Ben de çok sıkıntılar yaşadım. Şimdi de Türkiye’den aldığımız emekli maaşlarımıza haciz getirerek elimizden alıyorlar” dedi. O dönemlerde sık sık Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la da bir araya geldiklerini iddia eden Doğan, kendilerini soyup kaçan holdinglerden hesabın sorulmasının AKP Hükümetinin görevi olduğunu dile getirdi.

‘OY VERENLER DE AKP KADAR SORUMLUDUR’

2006 yılından 2013 yılına kadar Mecliste konunun soruşturulması için verilen önergelerin AKP hükümeti tarafından reddedildiğini anlatan Doğan, Almanya’da ise şirket yetkililerinin dolandırıcılıktan ceza aldığını hatırlattı. Doğan seçmenlere şöyle seslendi: “Oy istemeye geldikleri zaman güzel güzel geliyorlar, ama biz hak aradığımız zaman elimizi, kolumuzu, ağzımızı bağlıyorlar. Bu hangi dinde hangi imanda var? Sizin kitaplarınızda dolandırıcılık mı var? Siz bizi ölmeden kefene soktunuz. Vatandaşı kefene sokup cadde cadde, sokak sokak gezdirdiniz. Bizleri kandırmış olabilirsiniz. Ancak gelen nesli kandıramayacak, onları aldatamayacaksınız. Türkiye’deki vatandaşlara da çağrıda bulunuyorum. Bunları görüp AKP’ye oy verenler de AKP kadar dolandırıcıları korumaktadır. Gün gelir onlar da gerçeği görür, iş işten geçmesin. Bu sorumluluk herkesindir. 7 Haziran seçimlerinde AKP’ye oy vermeyin ve AKP’nin oyununu bozun”.

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin fıtratı kadınları öldürdü

SONRAKİ HABER

‘Kobanê düştü düşecek’ lafı soğuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...