09 Ağustos 2011 08:08

RTÜK’ten programlara ince ayar

RTÜK tarafından hazırlanan taslakta radyo ve televizyon yayınlarına yeni ilkeler geliyor. Son şekli verildikten sonra uygulamaya girecek olan taslağın en önemli maddelerinden biri ‘gizli kamera çekimleri’ne yönelik düzenleme oldu. Buna göre, aralarında kamera şakalarının da olduğu gizli kamera çekimlerinin radyo ve TV yayınlarına

RTÜK’ten programlara ince ayar
Paylaş

RTÜK tarafından hazırlanan taslakta radyo ve televizyon yayınlarına yeni ilkeler geliyor. Son şekli verildikten sonra uygulamaya girecek olan taslağın en önemli maddelerinden biri ‘gizli kamera çekimleri’ne yönelik düzenleme oldu. Buna göre, aralarında kamera şakalarının da olduğu gizli kamera çekimlerinin radyo ve TV yayınlarına sınırlama getiriliyor.

Kamera şakası, şaka yapılan kişi ya da kişilerin onayı olmadan yayınlanamayacak. Yine gizli kamera çekimiyle elde edilmiş görüntüler, kişilerin manevi şahsiyetine aykırılık oluşturuyorsa, ilgili kişi onay verse de, yayınlanamayacak. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler de bu kapsama alındı.

Ancak ‘hırsızlık’, ‘yankesicilik’ ya da suçluyu açıkça ortaya çıkaran görüntülerin yayınlanması konusunda ‘haber değeri’ olması açısından yasak getirilmeyeceği bildirildi. Taslağa göre ilaç ve tıbbi malzemelerin tele alışverişine, silahın ticari olarak iletişim kanallarıyla gündeme getirilmesine izin verilemeyecek. Yine radyo ve televizyon aracılığıyla falcı, medyum, astrolog gibi yayınlara izin sınırlama getiriliyor. Eş ve arkadaş bulma hizmetlerinin ticari iletişimine izin verilemezken, ‘evlilik programlarına’ da kısıtlama getirilmesi planlanıyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bu da 'ideolojik kıyafet' cezası!

SONRAKİ HABER

Radikal Gazetesi kapanıyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...