03 Haziran 2015 13:02

Kartay'a ait olduğu tahmin edilen kemikler bulundu

Diyarbakır Hani’de, 1994 yılında askerlerce gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan İbrahim Kartay için başlatılan kazı çalışmasında, kemik ve kıyafet parçaları bulundu.

Paylaş

Diyarbakır Hani’de, 1994 yılında askerlerce gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan İbrahim Kartay için başlatılan kazı çalışmasında, kemik ve kıyafet parçaları bulundu. Kazı çalışmaları kepçe ile yapılırken adli tıp uzmanının da alanda bulunmadığı görüldü.

Ailesi adına İHD Diyarbakır Şubesinin Hani Savcılığına yaptığı başvuru üzerine, Kartay’ın gömüldüğü tahmin edilen yerde savcılık kararıyla dün  kazı işlemleri başlatıldı. Görgü tanığı olan mezarlık bekçisinin, Kartay’ın ilçe merkezinde bulunan mezarlığın hemen yanındaki elektrik trafosunun yanına gömülü olabileceğini söylemesi üzerine yapılan başvurunun kabul edilmesiyle sabah saatlerinde söz konusu yerde kazı işlemleri başlatıldı. Salime Çakır ve oğlu Edebi Çakır, İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Abdusselam İnceören ve Avukat Muhterem Süren’in de izlediği kazı çalışmaları savcılıkça görevlendirilen uzman bir heyet tarafından yapıldı. Söz konusu yerde iş makineleri, kazma ve küreklerle yapılan kazıda kemik parçaları ile birlikte kazak parçalarına rastlandı. Bulunan kemiklerin Kartay’a ait olup olmadığı ailesinden alınacak DNA örneklerinin karşılaştırılmasıyla tespit edilecek. Ulaşılan kemikler, DNA testi yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, kazı çalışmalarında adli tıp uzmanının bulunmadığı görüldü. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Babil Kulesi'nde Fetih ve 7 Haziran konuşulacak

SONRAKİ HABER

Klisom işçisi kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa