03 Haziran 2015 12:05

AKP'li belediye ile 300 seçmenli köy HDP ve BDP'ye katıldı

Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı AKP'li Bukardi Belde Belediyesi yönetimi ile Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı 300 seçmenli Taban (Qodê) köyü, düzenlenen iki ayrı törenle, DBP ve HDP'ye geçti.

Paylaş

Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı AKP'li Bukardi Belde Belediyesi yönetimi ile Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı 300 seçmenli Taban (Qodê) köyü, düzenlenen törenlerle DBP ve HDP'ye geçti. HDP Diyarbakır İl Örgütü binası önünde düzenlenen törenlere, Bukardi Belde Belediyesi Başkanı Hüseyin Açmaz ve belediye yönetimi ile birlikte Taban köylülerinin yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, DBP Diyarbakır İl eşbaşkanları HDP Diyarbakır Milletvekili ve Adayı Nursel Aydoğan katıldı.

Bugüne kadar AKP ve farklı siyasi partileri destekleyen Taban köyü sakinlerinin HDP'ye geçme kararı aldığını belirten DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, "Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Taban köyündeki arkadaşlarımız, özgürlüğe doğru yol alan yürüyüşe katılım kararı almışlardır. Kendi evlerine geldiler. Arkadaşlarımıza evinize hoş geldiniz" diyorum dedi.

Şimşek'in ardından Taban köylüleri adına konuşan Ubeydullah Yastırmak ise şunları söyledi: "HDP'nin barajı geçmesi, bütün ülkede barış ve huzur ortamının oluşması için HDP'ye katıldık. Başarılar diliyoruz." Ardından HDP'ye geçen yurttaşlara partililer tarafından rozet takıldı.

'BELDE HALKININ İSTEĞİYLE GEÇİŞ YAPTIK'
Bu törenin ardından ise DBP'ye geçme kararı alan AKP'li Bukardi Belde Belediye yönetimi için tören düzenledi. Törende konuşan Bukardi Belde Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz, HDP'ye katılım kararlarının belde halkının ve kendi kararları doğrultusunda olduğunu belirterek, "Biz hem 2 bin 300 nüfusluk beldenin isteği hem de kendi özgür irademizle HDP'ye geçme kararı aldık. Daha önceden bu kararı almıştık ama kısmet bugüne oldu. Kendi gönül rızamızla bu partiye katılıyoruz. Seçimlerde de beldemizde HDP'ye yüzde 90 oranından oy çıkarma hedefindeyiz" şeklinde konuştu.

ANLI: YEREL YÖNETİMLER, HALKIN EN İYİ TEMSİL EDİLDİĞİ KURUMLARDIR
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, belediye yönetimi ve belde halkına teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında "Kuzeyden, güneyden, doğudan ve batıdan son derece büyük bir ilgiyle büyük bir katılımla hem partimize hem mücadelemize büyük bir destek veriliyor. Yerel yönetimler, halkın en iyi temsil edildiği kurumlardır. Bukardi Beldesi'nin partimize geçmesi her şeyden önce büyük bir moraldir. O yöredeki halkımızın duruşu açısından son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Taban köylülerinin HDP'ye geçişine ilişkin de konuşan Anlı, "Az önce Taban köyü muhtarı ve tamamının partimizi desteklemeye dönük katılımı değerlidir. Bizim tek vaadimiz, özgürlük, kardeşlik ve huzurdur. Bu yüzden bütün Diyarbakır'daki ve bölgedeki farklı siyasi partilerdeki insanlarımıza, seçilmişlerimize çağrımız; halkının ve doğrunun yanında olmalarıdır" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da HDP konvoyuna silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Eskişehir Ford'da direniş sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...