03 Haziran 2015 11:49

Adıyaman Üniversitesi'nde işten atılan işçiler için eylem yapıldı

Paylaş

Adıyaman İşçi Birliği, Adıyaman Üniversitesinde işten atılan 96 taşeron işçi için eylem yaptı. İşten atılan işçilerin yanı sıra HDP Adıyaman Milletvekili Adayı Behçet Yıldırım’ın da katıldığı eylemde, atılan işçilerin geri alınması istendi.

Adıyaman İşçi Birliği adına konuşan Ramazan Gökay, işsizler ya da ırgatlar kenti diye anılan Adıyaman’da değişik iş kollarında bir parça ekmek parasına, güvencesiz çalıştırılan işçilerin de işsizler ordusuna katıldığını belirterek, “Acımasızca, en pis işlerde taşeron olarak çalıştırılan, iş güvenceleri siyasilerin ve taşeron firmaların keyfine göre belirlenen, istediklerinde kolayca kapı önüne konularak açlık, sefalet ve yoksullukla baş başa bırakılan işçilerimiz toplu halde, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmaktadır” dedi.

96 işçinin işten çıkarılmasını “Toplu işçi kıyımı” olarak değerlendiren Gökay, “Sendikalara üye olmaya çalışan taşeron işçiler ya işten atılmakla tehdit ediliyor ya da hükümete yandaş sendikalara üye olmaya mecbur bırakılıyor. Başvurdukları sendikalar işçileri yüz üstü bırakmakta, işçilerin yanına gelme zahmetinde bile bulunmamaktadır” dedi.

Taşeron çalışmaya, işten atmalara, yoksulluğa ve işsizliğe dur demenin zamanı geldiğini belirten Gökay, “Kadrolu, kadrosuz tüm işçileri, sendikaları, emek ve demokrasi güçlerini, insanca yaşayacak bir ücret, insanca çalışma koşulları için birleşmeye ve mücadeleye çağırıyoruz” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Servislerin önüne yatan işçiler gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Ankara'da HDP konvoyuna silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...