02 Haziran 2015 18:29

Gezi'de yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş Defne'de anıldı

Gezi direnişi sırasında yürüyüş yapan kalabalığın arasına hızla dalan bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, ölümünün ikinci yıl dönümünde anıldı.

Paylaş

Gezi direnişi sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş ölümünün ikinci yıl dönümünde anıldı. Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP)'nun Hatay'ın Defne ilçesi Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği anmada Gezi direnişi sırasında katledilen gençlerin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde "Gezi Şehitleri Onurumuzdur" yazılı pankartlar açıldı. Kitle, Gezi direnişi sırasında Hatay'da katledilen Abdullah Cömert'in katledildiği yere kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca "Mehmet Ayvalıtaş ölümsüzdür" ve "Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz" dövizleri taşınırken, "Gezide düşene, dövüşene bin selam" sloganı atıldı. Cömert'in katledildiği yere gelindiğinde ise kitle özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuna geçti.

SODAP adına açıklama yapan Hakan Güngör, Ayvalıtaş'ın katledilmesinde polislerin oynadığı role dikkat çekerek, Ayvalıtaş'ın annesinin de evlat acısı ile yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. Gezi direnişiyle birlikte AKP hükümetinin düştüğü bataklıktan kurtulma şansının kalmadığını vurgulayan Güngör, AKP'nin tarihin çöplüğüne giderken, 'sınıf, halk, kadın, çocuk ve genç düşmanı ve katil' olarak anılacağını kaydetti. (Hatay/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kamp Armen'in iadesinin seçim sonrasına kalması endişeleri artırdı

SONRAKİ HABER

BM: Suriye'de savaşan gruplara silah yollanmasına karşıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...