02 Haziran 2015 17:01

Konak Tünel için mahkemeden ret kararı

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) İzmir ili Konak Yeşildere bağlantı yoluna yapılan Konak Tüneli’yle ilgili sonuçlanan hukuki sürece ilişkin tünelin geçtiği yol üzerinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Paylaş

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK) İzmir ili Konak Yeşildere bağlantı yoluna yapılan Konak Tüneli’yle ilgili sonuçlanan hukuki sürece ilişkin tünelin geçtiği yol üzerinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer okudu. İzmir ili Konak-Yeşildere Bağlantı Yoluna ilişkin açmış oldukları davanın ret kararı ile sonuçlandığını açıklayan Kocaer, “Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmalar ve değerlendirmeler dikkate alınmamış, açmış olduğumuz davada ret kararı verilerek, hukuki mücadelemiz haksızlıkla sonuçlanmıştır. Bu haksızlık, kent bütününe yaşatılan sorunlar bütününe dönüşmüş ve bugün geldiğimiz noktada verdiğimiz mücadelenin haklılığını göstermektedir” dedi. Konak kent merkezinde aktif yaya yolu olarak kullanılan bir alanda, Bahribaba otobüs durakları ile Kemeraltı Çarşı bölgesini birbirine bağlayan yaya yolunun kesintiye uğradığını belirten Kocaer, “Kent merkezine yapılan plansız bir tünel ve ona bağlanan dört şeritli karayolu, plansız planlama ve kentsel sorunlara yönelik üretilen günübirlik çözümler ile giderilmeye çalışılmakta ve geri dönüşü olmayan sonuçları ile talana devam edilmektedir” dedi.

Bugün gelinen noktada, zaten kaçak olarak başlayan Konak Tüneli bağlantı yolunun, bu kentte yaşayan tüm halkın yaşamını tehdit ettiğini söyleyen Kocaer, “TMMOB İzmir İKK olarak, tünelin varlığının yaratacağı olası zararların sorumlusunun, başta dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere, inşasının önünü açan siyasi iktidarın temsilcileri olacağını kamuoyuna bildiririz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Ajansı AKP'nin seçim bülteni gibi

SONRAKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz saldırıya uğradığı fırının önünde anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...