02 Haziran 2015 04:40

Çin’de gemi faciası: 458 kişiden 35’i kurtarıldı

Paylaş

Çin’in Yangtze Nehri'nde kasırga nedeniyle batan ve içinde 458 kişinin bulunduğu yolcu gemisinden şu ana kadar 35 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Çin devlet televizyonu CCTV’ye göre, aralarında 85 yaşındaki bir kadının da olduğu 35 kişi kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarının rüzgâr ve yağmur altında aralıksız devam ettiği ifade ediliyor. 

Gemide 406'sı yolcu, 47'si mürettebat ve 5'i de turizm acentesi görevlisinin olduğu ve güneydeki Nanjing şehrinden Chongqing şehrine giderken dün akşam nehrin Hubei eyaleti bölümünde 21.30 battığı belirtildi. Doğu'daki Yıldız (Dongfangzhixing) adlı gemide can pazarı yaşanıyor. Geminin battığı yerin tespit edilmesinin ardından Çinli liderler kurtarma çalışmalarına hız verilmesi talimatı verdi. Geminin batmasıyla birlikte geminin kaptanı ve başmühendisinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Başbakan Li Keqiang, olayın duyulmasından hemen sonra talimat vererek, ilgili tüm birimlerden arama-kurtarma çalışmalarını kapsamlı bir şekilde yapmalarını istedi. Ayrıca Başbakan Li, çalışmaları yönlendirmek üzere Cumhurbaşkanı Xi adına olay yerine gitti.

Yolculardan çoğunun 50-80 yaşları arasındaki yerel turistler olduğu belirtildi. 

2 bin 100 asker ve polis, binden fazla sivil ile 150’den fazla gemi kurtarma çalışmalarına katılıyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

PTT 1. Lig Play-Off'da finalin adı: Samsunspor - Antalyaspor

SONRAKİ HABER

CPJ'den Erdoğan'a : Gazetecilere karşı kabadayılık yapmaktan vazgeç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...