02 Haziran 2015 03:11

Son şarkımızda yine sen varsın

Paylaş

Önceki gün akşam saatlerinde yaşamını yitiren Türk sanat müziğinin unutulmaz seslerinden Behiye Aksoy'un vefat haberini alan sanatçılar ve dinleyenleri yasa boğuldu. Şarkılarını paylaşan sanatçılar, Aksoy'un "Bu Son Şarkımda Sen Varsın" şarkısına gönderme yaparak, sosyal medyada "son şarkımızda yine sen varsın" diyen mesajlar attılar. Sanatçıyı plaklarıyla “Platin Taç” ödülüne layık gören TRT ise sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. “Platin Taç Ödüllü Türk Sanat Müziği Sanatçımız Behiye Aksoy’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” diyen TRT Müzik sanatçının ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Aksoy, geçen yıl aralık ayında kaldırıldığı hastanede zatürree teşhisiyle bir süre yoğun bakım ünitesinde tedavi görmüştü. 14 yıl önce alzheimer hastalığına yakalanan sanatçı, 4 yıl önce de Özel Şişli Nezih Yaşlı Bakımevinde kalmaya başlamıştı. Behiye Aksoy’un cenazesinin 3 Haziran’da Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.
İstanbul’da 1933 yılında doğan Behiye Aksoy, 1948 yılında Ankara Radyosu’na girdi. Uzun yıllar gazinolarda sahneye çıkan ve yaptığı plaklar nedeniyle “Platin Taç” armağan edilen sanatçı, 1980’lı yıllarda müziği bıraktı. Sanatçı, Yeşilçam’da da 1967 yılında “Kederli Günlerim”, 1973 yılında da “Falcı” adlı filmlerde başrol oynadı.

YALAN DÜNYA, HER ŞEY BOMBOŞ...

82 yaşında aramızdan ayrılan Behiye Aksoy “Seyircilerim beni bırakmadan ben onları bırakacağım” demişti. Şimdi sanatçının ardından yazılanlar o gitse de seyircilerinin onu bırakmayacağını gösteriyor. 
TRT Müzik:  Platin Taç ödüllü Türk Sanat Müziği Sanatçımız Behiye Aksoy’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başımız sağ olsun...
Naim Dilmener (Müzik Yazarı): Gelmiş/geçmiş en iyi seslerden Behiye Aksoy’u kaybetmişiz. Mekanı gökyüzünün en manzaralı yeri olsun.
Vedat Özdemiroğlu (Mizah Yazarı): uğurlar olsun Behiye Aksoy...
Murat Menteş (Yazar): Behiye Aksoy... Ruhu şad olsun. “Yalan dünya, her şey bomboş...”
Gözde Ç: hani bir kadının sesinde, bir devir inlerdi ya, işte tam da o zamanlardan, mekânı cennet olsun
Yusuf Kaya: Müziğin büyük seslerinden biri olan Behiye Aksoy Eserleriyle yaşayacaktır .Mekanın cennet olsun Güzel insan güzel Ses ..
RadyoJUKE: Behiye Aksoy’u kaybettik! Işıklar içinde uyu, müziğin Hanımefendisi!
Sıla Gençoğlu: Behiye Aksoy da gitmiş. Allah’tan rahmet diliyorum.
Gamsız Meyhane:Behiye AKSOY’u kaybettik,Allah Rahmet Eğlesin
Eğlence Gazetesi: Türk Sanat Müziği sanatçısı #Behiye Aksoy hayatını kaybetti.
Radyo Alaturka: Behiye Aksoy vefat etti... Türk Musikisi’nin en büyük assolistlerinden olan “Behiye Aksoy” a Allah’tan rahmet sevenlerine, sanat camiasına ve acılı ailesine sabır dileriz.

KASET ÇALIŞMALARI

BEHİYE Aksoy (Şençalar Plak), Dumanlı Meyhaneler (Grafson Plak), Kıskanırım (Atlas Plak),  1972 Yılının 12 Altın Şarkısı (Atlas Plak), Unutulmayan Şarkılar Konseri (Atlas Plak), Sizin İçin Seçtiklerimiz (Yavuz Plak), Anılarla Sadettin Kaynak (Yavuz Plak), Unutulmayanlar 1 (Coşkun Plak), Çağrı (Lider Plak), Kapın Her Çalındıkça (Coşkun Plak), Nankör (Harika Plak), Ölmeyen Nağmeler - Buket 1 (Harika Plak), Bir Zamanlar 3 (karma) (Ossi Müzik), Ayrılamayız Artık, At Kadehi Elinden, Elbet Bir Gün Buluşacağız, Bir Kara Sevda Bir Garip Yolcu.

FİLMLERİ:
Kederli Günlerim (1967), Falcı (1972), Deli Deli Tepeli (1975),  Taş Plaktan Bugüne (1989) (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Filiz Ali’ye Onur Ödülü

SONRAKİ HABER

Dilenmiyoruz direniyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa